Welk energiecontract past bij mij?

Wilt u graag geld besparen en energie vergelijken? Dat is een verstandig idee. U kunt namelijk ontzettend veel geld besparen door over te stappen. Welke energiecontract past echter bij u? We nemen de verschillende mogelijkheden met u door in dit artikel.

Welkomstkorting

Veel energieleveranciers bieden eenmalig een flinke welkomstkorting. Dit geldt alleen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen daar geen aanspraak op maken. Dat is ook een van de redenen waarom jaarlijks overstappen een verstandige keuze is. De welkomstkorting krijgt u uitgekeerd aan het einde van uw contract. Stapt u voor uw contractperiode al over naar een nieuwe energieleverancier? Dan vervalt deze korting. Ook kan het zijn dat een energieleverancier nog aanvullende voorwaarden stelt. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat u geen risicoklant bent (wanneer u in het verleden betalingsproblemen heeft gehad) of dat de rekening per automatische incasso wordt voldaan.

Voer uw postcode + verbruik in

Het is ontzettend belangrijk om uw postcode en verbruik in te voeren. De gegevens die u verstuurt via onze energievergelijker, worden verstuurd via een beveiligde verbinding. Uw privacy is daarmee gewaarborgd. De reden dat wij vragen om deze gegevens is simpel: niet iedere energieleverancier levert op ieder woonadres. Bovendien kunnen er prijsverschillen optreden per regio. Zo betalen inwoners uit Limburg meer transportkosten dan inwoners uit Groningen. Het gas komt namelijk veelal uit Groningen, waardoor er binnen deze provincie minder transportkosten van toepassing zijn.

Op basis van uw verbruik kan de energievergelijker bovendien bepalen welke aanbieder in uw geval het voordeligste is. Sommige aanbieders bieden namelijk een hoge welkomstkorting, terwijl anderen juist een vast scherp tarief bieden per kWh stroom. Afhankelijk van uw invoer komt de goedkoopste energieleverancier bovenaan te staan. Gemakkelijk hè?

Een actueel aanbod zonder verborgen kosten

Het vergelijkingssysteem wordt iedere dag bijgewerkt. Bovendien zullen er nooit verborgen kosten zijn. De tarieven die u ziet, zijn ook direct de geschatte kosten op jaarbasis van uw contract. Belastingen en netwerkkosten zijn bij de prijs inbegrepen. Op ieder moment kunnen de aanbiedingen en kortingen weer wijzigen. Energieleveranciers concurreren flink met elkaar en daarom worden de tarieven vaak veranderd. Veel aanbieders willen graag de goedkoopste energieleverancier zijn!

Hoeveel kan ik besparen?

Met een nieuw energiecontract kunt u ontzettend veel geld besparen. Kleine huishoudens besparen gemiddeld 285 euro op jaarbasis. Grotere gezinnen kunnen echter tot wel 450 euro op jaarbasis besparen. Dat is natuurlijk zonde om te laten liggen.

Direct energie vergelijken?

Wilt u ook graag profiteren van deze hoge besparing? Start dan direct met gas en licht vergelijken en bekijk wat u kunt besparen!

3.8/10 - (50 stemmen)