Waterleveranciers

Schoon en veilig drinkwater is in Nederland heel gewoon. In veel andere landen is dat niet vanzelfsprekend. Je dient dan flesjes water in de supermarkt te kopen, want het water is gewoonweg niet hygiënisch. Dat kan veel gevolgen hebben, waaronder ziektes als cholera. Het komt in Afrika nog erg veel voor. In Nederland is het helaas niet mogelijk om over te stappen van waterleveranciers. Waterleveranciers zijn namelijk gebonden aan de regio waar je woont.

Kan ik water vergelijken en overstappen?

Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om water te vergelijken. Het is nog geen vrije markt, dus je kunt niet zelf bepalen wie jouw water levert. Het is afhankelijk van de regio waar je woonachtig bent. Als je verhuist naar een andere regio, zal je dus pas overstappen van waterleverancier. Je kunt echter wel energie vergelijken. Hier heb je wel een vrije keuze in.

Welke waterleveranciers zijn er?

Afhankelijk van je regio heb je één van de volgende waterleveranciers: Brabantwater, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD Drenthe of WML Limburg. Vaak kun je aan de naam wel afleiden welke leverancier je momenteel hebt.

Verbeterde kwaliteit van water

De verschillende waterbedrijven hebben een grote bijdrage geleverd aan veilig drinkwater. De kennis over de Nederlandse watertechnologie wordt gebruikt om de hele wereld te verbeteren als het gaat om schoon drinkwater. De Nederlandse methodes zorgen voor minimale milieubelasting en de moderne technologieën zorgen ervoor dat ook volgende generaties kunnen genieten van schoon drinkwater.

Je energieleverancier versus je waterleverancier

Waterleveranciers staan vast, maar je kunt wel energieleveranciers vergelijken. Dit is niet afhankelijk van je regio en op die manier kun je flink besparen op je energiekosten. Je kunt dus flink kosten besparen door op tijd over te stappen van energieaanbieder.

Heb je nog vragen over waterleveranciers of energie vergelijken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.