Waarom overstappen van energieleverancier?

Er zijn verscheidene redenen te bedenken waarom je zou kunnen overstappen van energieleverancier. Het kan zijn dan je een beter tarief betaalt bij een andere leverancier, je krijgt hier een betere service of de contracten zijn hier gemakkelijker opzegbaar.

Je kosten verlagen

De meeste mensen zullen overstappen van energieleverancier om de kosten te verlagen. Wanneer je contract afloopt, loont het vaak om over te stappen. Als nieuwe klant kun je namelijk genieten van fijne welkomstcadeaus en voordelige actietarieven. Zo kun je gemakkelijk en snel veel geld besparen. Als je geld bespaart, kun je weer leuke dingen doen. Je besparing kan gemakkelijk oplopen tot honderden euro’s per jaar. Wil je overstappen van energieleverancier om kosten te besparen? Gebruik dan vandaag nog onze vergelijkingstool.

Duurzaamheid

Overstappen van energieleverancier hoeft niet altijd iets met de kosten te maken hebben. Het kan ook zijn dat je nog steeds gebruik maakt van grijze stroom, terwijl groene stroom veel duurzamer is. Het is beter voor het milieu en jij draagt dan bij aan een betere wereld. Er zijn verscheidene Nederlandse energieleveranciers die groene stroom aanbieden. In sommige gevallen wordt dit zelfs op Nederlandse bodem verwekt. Als de leverancier niet voldoende kan opwekken in eigen land, wordt het doorgaans geïmporteerd uit één van de Scandinavische landen.

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Overstappen van energieleverancier is gemakkelijker dan ooit. Je kunt gebruik maken van onze vergelijkingstools. Met deze handige rekentool kun je gemakkelijk uitrekenen wat voor jou verstandig is. Vul hier je postcode, je verbruik en je gezinsgrootte in en je ontvangt direct een overzicht van de goedkoopste en meest duurzame energieleveranciers. Als je dan wilt overstappen van energieleverancier, kun je direct op de oranje knop drukken. Vervolgens word je doorgestuurd naar onze partner en kun je hier je nieuwe contract afsluiten. Overstappen van energieleverancier was nog nooit zo gemakkelijk.

Gratis overstapservice

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is overstappen helemaal gratis. Als je contract afloopt bij je huidige leverancier, kun je gewoon gratis overstappen. Je kunt dan direct beginnen met geld besparen. In principe is het alleen een administratieve wijziging. Het is dus niet zo dat je een tijdje zonder stroom zit, want ook je nieuwe leverancier maakt gebruik van je huidige kabels en leidingen. Je kunt overstappen van energieleverancier binnen tien minuten en je bespaart al gauw honderden euro’s op jaarbasis.

Jouw voordelen

  • Exclusieve kortingen en welkomstcadeaus via GasWaterLicht.nl
  • Gratis overstapservice, waarbij je nooit zonder gas, water of licht komt te zitten
  • Het is– in principe – een administratieve wijziging, waarmee je veel geld bespaart
  • Alle energiedeals op één pagina met de meest actuele prijzen
  • Onze vergelijkingstool wordt iedere dag ge-update, zodat jij altijd de meest actuele tarieven ziet

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het overstappen van energieleverancier? Of zit je soms nog in twijfel met je keuze of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag. We geven altijd onafhankelijk en betrouwbaar advies aan onze bezoekers. Onze klantenservice helpt je graag.