Variabele tarieven Delta per 1 januari 2017 omhoog

Energieleverancier Delta heeft aangekondigd dat zij haar variabele tarieven gaan verhogen per 1 januari 2017. De verhoging heeft te maken met een duurdere gasprijs waarbij klanten €19 per jaar meer gaan betalen voor hun energierekening.

Hogere gasprijzen oorzaak van stijging energierekening

De klanten die een verbruik hebben van 3500 kWh elektriciteit en 1800 m3 gas zullen de energiekosten zien stijgen. De laatste wijzigingsronde van Delta was afgelopen juli en toen werden de tarieven juist goedkoper, dit had te maken met zeer lage inkoopsprijzen op de energiemarkt.

Uitspraak Amsterdams hof biedt beetje hoop

Het Zeeuwse energiebedrijf bevindt zich al in moeilijk weer met de opkomende splitsing waarbij ze hun netwerkbedrijf van de hand moeten doen. Het enige wat dan nog rest voor het energiebedrijf zijn de inkomsten van de kerncentrale. Maar de kerncentrale in Borssele draait alleen maar verlies en blijkt ook nog eens onverkoopbaar. De overheid was niet bereid om Delta hiervoor te compenseren. Naar nu blijkt heeft het Amsterdamse Hof geconcludeerd dat Delta hiermee ten nadele word behandeld.

Miljoenen nodig voor ontmanteling kerncentrale Borssele

Voor de ontmanteling van de verlies draaiende kerncentrale is een bedrag nodig van €500 miljoen. Minister Kamp wil alleen geld investeren wanneer het netwerkbedrijf daadwerkelijk word opgesplitst. De beslissing van het Amsterdamse hof kan de splitsing mogelijk nog een andere wending geven.

Vergelijk Gas water licht tarieven en stap over

Vergelijk alle tarieven van de energiebedrijven met uw huidige tarief en voorkom een hogere energierekening. Hoeveel kan ik besparen op gas water en licht zult u zich afvragen. Daar komt u alleen achter door daadwerkelijk te starten met een energievergelijking.

4.5/10 - (45 stemmen)