Vanaf 2020 gaan bedrijven meer ODE betalen

Vanaf 2020 gaan bedrijven meer ODE betalen. De Opslag Duurzame Energie betalen consumenten en bedrijven via hun energierekening. Tot nu toe dragen bedrijven maar de helft aan ODE af en daar gaat dus verandering in komen. Voor aardgas gaan bedrijven volgend jaar ook meer betalen. De eerste schijf voor aardgas zal verhoogd worden voor grootverbruikers.

Vanaf 2020 gaan bedrijven meer ODE betalen dan consumenten

Nu dragen kleinverbruikers vooral de lasten die de overheid ze oplegt. Gas en licht zijn de afgelopen jaren dan ook duurder geworden. Gas is daarbij het meest gestegen. De kosten voor energie zijn daarentegen iets gedaald. Toch voelen consumenten dit niet echt, want de overheidsheffingen maken de energiekosten juist zo duur. Terwijl bedrijven meer verbruiken en meer CO2 uitstoot veroorzaken. Daarom is besloten dat vanaf 2020 bedrijven meer ODE moeten betalen.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Vanaf 2020 gaan bedrijven meer ODE betalen

Beperk de gas en licht kosten

We kunnen zelf zoveel mogelijk proberen de kosten voor gas en licht te beperken. En dan ook met het oog op de toekomst. We weten dat we in de winter nu eenmaal meer verbruiken dan in de zomer. Kan de verwarming al aan? Als we de huidige temperaturen voelen zouden we bijna zeggen van wel. Maar wacht daar zolang mogelijk mee. Het is een kwestie van gewenning, en we hebben allemaal wel een dik vest in de kledingkast hangen. Het weer in Nederland is grillig, en er worden ook weer een aantal warmere dagen verwacht. Dus wacht er alsjeblieft nog even mee.

Stapt u ieder jaar over of niet?

We betalen allemaal voor de Opslag Duurzame Energie. Net als de overige kosten die de energierekening met zich meebrengt. Door elk jaar de energie en gasprijzen opnieuw te herzien kunnen we besparen. Stapt u elk jaar over? Zo niet? Neem dan weer eens de proef op de som. Vergelijk de aanbiedingen in gas en licht en bekijk hoe hoog de besparing is. Dit kan wel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Het gaat daarbij om de korting die per jaar geboden wordt.

Niemand is verplicht om over te stappen maar ook niet om te blijven!

U bent uiteraard niet verplicht om over te stappen dat is het fijn van onze energiemarkt. Maar even een kijkje nemen biedt nieuwe inzichten. Het overstapproces is niet ingewikkeld te noemen alhoewel men dat vaak wel denkt. De nieuwe energieleverancier neemt het proces van overstappen van u over. U hoeft enkel uw gegevens door te geven en de rijst wijst zich vanzelf. Een hoge voorschotnota is geen enkel persoon leuk. Dus als u elke dag uw best doet om zo efficiënt mogelijk met energie en gas om te gaan dan komt u al een eind. Een jaarafrekening die dan lager uitvalt is het gevolg.

Gas en licht gebruiken we iedere dag weer, ze behoren tot onze dagelijkse gewoontes. We stappen immers elke dag onder de douche, wassen de vaat af en zetten s’avonds gezellig een lamp of meerdere aan. Maar goed dit kost ons wel geld en door hier slimmer mee om te gaan kunnen we bezuinigen. Bezuinig ook tot €350 of meer per jaar met overstappen en u zult nooit teveel betalen.

 

 

10/10 - (1 stemmen)