Thuiszitten zorgt voor bewustwording van de energiekosten

Heel veel Nederlanders zitten thuis. En om de dag door te komen zit men vaker achter de computer. Het thuiszitten zorgt voor bewustwording. Als het dagelijkse nieuws is doorgenomen blijken huishoudens ook hun energiekosten opnieuw te vergelijken. In een onzekere tijd als deze wil men dan ook graag meer besparen. Wanneer we druk zijn met werk en andere bezigheden houden we de energiekosten niet altijd in de gaten. Dit kan dus nu wel. Want door meer thuis te zitten is daar ook aandacht voor. Krijg meer inzicht in uw energiekosten.

Alles is geregeld.. behalve die hoge energierekening..

Het energieverbruik neemt natuurlijk toe omdat we hele dagen binnen zitten. En dan is de televisie een mooi medium om bij te blijven. Om films en series te kijken wanneer we het nieuws over alle verdrietige verhalen ons even teveel worden. Nu betalen we gelukkig niet heel veel per kilowattuur aan stroom. En de energiebelasting erop is gelukkig ook lager geworden. Dat ons energieverbruik de pan uit zal rijzen is dus geen issue, want daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Houdt gewoon rekening met uw gedrag tijdens het thuiszitten

Als we de kosten voor gas en licht bekijken en natuurlijk naar het stroomverbruik van alle apparatuur. Dan valt het vaak op dat we voor gas meer betalen dan we voor stroom doen. Daar kan effectief op bespaard worden. U moet dan wel meer binnenshuis doorbrengen maar het zal niet een stijging in de gaskosten hoeven te betekenen. Want u bent degene die de thermostaat hoger zet. En geef toe: Zo koud is het niet en wordt het ook niet meer. Dus laat die gedachte maar los. Het thuiszitten nu zorgt voor meer energievergelijking. Dat is eigenlijk een logisch gevolg. Het positieve eraan is dat u er geld mee kunt overhouden.

Een energievergelijking levert eigenlijk altijd wel voordeel op

Daarom is een energievergelijking eigenlijk voordelig. Als u opmerkt dat u per maand minder kunt gaan betalen dan is overstappen een kleine stap van u verwijderd. Wilt u besparen dan kunt u overstappen. Daarbij is het natuurlijk wel even handig dat u uw einddatum van uw huidige contract controleert. Als die toch al bijna verloopt dan kunt u dus gerust overstappen.

Houdt uw energieverbruik in de hand

We hebben zelf dus enorm veel invloed op ons energieverbruik. Dat begint al thuis en hangt af van uw handelingen. Lekker lang douchen is natuurlijk fijn, vooral als u net uit bed gestapt bent en even warm wilt worden. Zet gewoon een timer op uw telefoon en houdt maximaal vijf minuten aan. In dat tijdsbestek kunt u gerust douchen inclusief haren wassen en uitspoelen. Die slinger aan de thermostaat geven kunt u ook beter maar laten. Het hoeft ook niet met gemiddelde temperaturen van 10 graden. En als u het echt koud krijgt wacht dan zo lang mogelijk met het aanzetten van de kachel. En houdt de standaard temperatuur van 20 graden aan.

Check uw regelingen op de website van de KVK

De reden waarom mensen een energievergelijking starten is dus omdat ze willen weten hoeveel ze kunnen besparen. En door het verplichte thuiszitten stijgt het aantal overstappers dan ook. De meesten krijgen gelukkig doorbetaald van hun werkgever. Mocht dat niet zo zijn omdat u bijvoorbeeld ondernemer bent of ZZP’er? Check dan eens de website van de KVK zij omschrijven hier welke financiële hulp er eventueel voor u kan zijn.

Bij gas en licht vergelijken worden er een aantal punten van u gevraagd. Zoals uw verbruik en adresgegevens. U kunt daarbij de huidige energieleverancier aangeven. Zo ziet u in een paar seconden wie de goedkoopste energieleverancier is. Wilt u graag de overstap maken? Klik dan gewoon op aanvragen. Dan wordt u doorverwezen naar de website van de betreffende energieleverancier.

9.8/10 - (5 stemmen)