Spoedaanvraag energie binnen 24 uur regelen

Wilt u een spoedaanvraag energie (gas en licht) binnen 24 uur regelen? Dat kan snel en simpel via secure.power.nl. Bij Power.nl kunt u direct energie aanvragen en u krijgt direct de laagste prijs voor zowel stroom als gas.

Een spoedaanvraag kan om meerdere redenen tot stand komen, welke je hieronder kunt lezen. Met behulp van onze vergelijkingstool kun je gemakkelijk en snel energieleveranciers met elkaar vergelijken.

Waarom kan gas en licht worden afgesloten?

Een energieleverancier kan om meerdere redenen een contract beëindigen. Het kan zijn dat je een betalingsachterstand hebt, maar het kan ook een andere reden hebben. Fraude of misbruik kan ook een reden zijn waarom je energie wordt of is afgesloten. Een netbeheerder kan echter je gas en licht ook afsluiten, omdat er geen energieleverancier bekend is op het adres. Ook kan het voorkomen dat er zich een gevaarlijke situatie voordoet. Dat kan bijvoorbeeld een gaslek zijn, waardoor je netbeheerder het gas afsluit.

Bericht einde levering

Indien je gas en licht wordt afgesloten, krijg je hier tijdig bericht van. Op het moment dat je de brief krijgt, heb je nog tien dagen om tot een oplossing te komen. Indien je een betalingsachterstand hebt, is het vaak voldoende om deze te voldoen. Als het echter fraude betreft, kan het veel moeizamer verlopen. Je kunt altijd nog proberen om tot een oplossing te komen. Dat heeft altijd de voorkeur. Je wordt namelijk bij een eventuele volgende energieleverancier bestempeld als ‘risicoklant’.

Mocht dat niet lukken, dan kun je een spoedaanvraag energie binnen 24 uur leveren bij verschillende energiemaatschappijen. Wel zal je dan een borg moeten betalen. Deze borg kan oplopen tot maar liefst 1000 euro. De laagste borgsom is echter 180 euro. Het verschilt per leverancier en in sommige gevallen ook per persoonlijke situatie. De borgsom krijg je altijd weer terug bij de eindafrekening, mits je je rekening niet hebt voldaan. In dat geval wordt de borg gebruikt om de openstaande rekening te betalen.

Spoedaanvraag energie binnen 24 uur bij een verhuizing

Een betalingsachterstand is niet altijd de reden waarom een spoedaanvraag energie wordt ingediend. Het kan namelijk ook zijn dat je gaat verhuizen op zeer korte termijn en dat je dan direct gas en licht nodig hebt. Geef hierbij altijd aan dat het een verhuizing betreft. Dan hoef je geen waarborgsom te betalen. Een ‘normale’ aanvraag kan wel vier tot zeven weken duren. Daarom is het tijd om actie te ondernemen, indien je op korte termijn verhuist.

Je hoeft echter niet alleen een spoedaanvraag energie binnen 24 uur te regelen, indien het een verhuizing betreft. Als je namelijk al tijdig weet dat je naar een nieuw woonadres gaat, kun je dat ook via de normale weg aanvragen. De netbeheerder weet namelijk precies wanneer een bewoner uit een huis gaat. Je kunt exact op die dag je nieuwe energiecontract laten ingaan. Dan hoef je geen spoedaanvraag energie te doen.

Kiezen uit energieleveranciers

Als je een spoedaanvraag energie binnen 24 uur regelen wilt, kun je gebruik maken van onze handige vergelijkingstool. Op basis van je postcode en huisnummer kun je een nieuwe energieleverancier zoeken. De goedkoopste energieleverancier staat hierbij standaard bovenaan. Je kunt dan direct een nieuw contract afsluiten, zodat je niet zonder stroom komt te zitten. Onze handige vergelijkingstool wordt dagelijks ge-update en werkt 100% onafhankelijk. Zo kun jij gemakkelijk en snel energie vergelijken. Dat is niet alleen tijdbesparend, maar is ook goed voor de portemonnee.

Hulp nodig bij je spoedaanvraag energie binnen 24 uur?

Heb je hulp nodig bij je spoedaanvraag energie binnen 24 uur? Neem gerust contact op met onze klantenservice en we helpen je graag. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Op basis van je persoonlijke voorkeuren geven we je graag betrouwbaar en onafhankelijk advies.