Profiteert u van deze zachte winter?

De winter is niet meer wat het geweest is. De iets ouderen onder ons kennen de strenge winters nog wel. Veel kou en vooral sneeuw. Dat zorgde ervoor dat we de verwarming lekker hoog zetten. Maar kijken we nu naar deze winter 2019/2020? Dan ligt de gemiddelde temperatuur veel hoger. En daar profiteren we van. Onze vraag aan u is: Profiteert u van deze zachte winter? Het is niet gebruikelijk om de thermostaat hoog te zetten terwijl het buiten warmer is.

Profiteert u van deze zachte winter?

We doen dat dus ook niet. We gebruiken hierdoor minder gas. Voor de verwarming is verwarmd water nodig dat door onze gasleidingen stroomt. Maar nu het toch niet zo koud is, hebben de meeste de verwarming niet zo hoog staan. En daar besparen we op. We gaan het zien als aan het einde van 2020 de jaarrekening weer komt. Hierop staat dan dat er afgelopen wintermaanden veel minder dan normaal is verbruikt. Tenminste we gaan ervan uit dat u minder bent gaan gebruiken. Het weer is dan wel miezerig met ontzettend veel regen, maar regen brengt geen kou. En dat is mooi meegenomen.

Maak het u zelf comfortabeler met een extra kledingstuk

En zodra het voorjaar weer voor de deur staat gaan de temperaturen nog meer stijgen. Dan hebben we de verwarming helemaal niet meer nodig. Dus profiteert u van deze winter? Zo niet? Begin dan vandaag nog ermee. Want het is helemaal niet koud. En door een extra kledingstuk aan te trekken zult u het warmer dan normaal hebben. Als we nagaan dat aardgas vrij duur is, dan laten we dat misschien ook eerder. Want we betalen nu €0,81 per kubieke meter. Dat is best wel veel voor gas. Dus mits u dat wilt probeer dan zoveel mogelijk op gas te bezuinigen. We zijn de laatsten die u iets op willen leggen.

Wat is fijner? Geld bijbetalen of terugkrijgen?

Want vind u het maar klinkklare nonsens dat besparen dan doet u het niet. Niemand die u er op aan zal kijken. U bent immers baas in eigen huis. Degenen die balen van die gepeperde jaarrekening zullen juist meer gaan bezuinigen. Niks is minder dan een jaarrekening te ontvangen waarop staat vermeld dat er extra bij betaalt moet worden. We hebben het allemaal vast al een aantal keren meegemaakt. Het gaat dan gerust om bedragen vanaf €100 of zelfs meer. Het is leuker om geld retour te krijgen. De rush die u voelt als u ziet dat er een paar honderd euro op uw rekening wordt gestort.

Dat gevoel vinden wij leuker dan het gevoel dat we krijgen als we weten dat er geld bij betaald moet worden. U heeft vast wel eens uw gas water licht kosten vergeleken. In die vergelijking staat dan hoeveel korting u krijgen kunt. Dat vooruitzicht is fijn toch? Behoort u tot degenen die inderdaad de verwarming lager hebben gezet tijdens deze winter? Dan mag u al op een lagere energienota rekenen. De milde temperaturen zorgen dus al voor minder gasverbruik. Door steeds op te blijven letten op hoe u met uw gasverbruik omgaat dan loopt u geen kans om te moeten bijbetalen.

Gas en licht kosten vergelijken en profiteren van de zachte winter

Wilt u nog meer besparen en geld overhouden? Vergelijk uw gas water en licht kosten eens op GasWaterLicht.nl. Hier zult u het overzicht vinden van de energieleveranciers die u de hoogste kortingen geven. Degene die bovenaan staat is het goedkoopste wat betreft uw gas en licht kosten. Kunt u al overstappen omdat uw energiecontract bijna de einddatum bereikt? Dan is dit alleen maar mooi meegenomen? Duurt het nog een paar maanden? Wacht dan nog even.

9.8/10 - (10 stemmen)