Opnieuw gas en licht vergelijken voor 2018

De energierekening zal vanaf volgend jaar flink duurder uitvallen. Reden voor veel consumenten om de energierekening erbij te pakken. Opnieuw gas en licht vergelijken voor 2018 zal weer geld opleveren. Tussen nu en 2019 is de verwachting dat we op jaarbasis 200 euro extra gaan betalen. De gemiddelde energierekening zal tegen 2019 dus €16 per maand hoger zijn. Dat is flink wat geld als u dit uitspreid over een jaar. 

Belastingen en heffingen drijven energiekosten op

We ontkomen niet aan de belastingmaatregelen. Besluit de overheid de energiebelasting te verhogen? Dan moeten we daarin meegaan. Wij dragen de belastingen af via onze energierekening. De Opslag Duurzame Energie wordt deels gefinancierd via de consument. Ook deze kosten gaan omhoog. Gas wordt het zwaarst belast en die belasting gaat in 2018 weer omhoog. Vervelend is het wel maar u kunt alvast opnieuw vergelijken.

Start meteen met besparen

Voordat het zover is kunt u dus nog flink besparen. En dan met name op het thuisfront. Bespaar zoveel mogelijk gas aangezien dit het duurste onderdeel van de energierekening is. En besparen op energie is ook niet verkeerd. Eigenlijk dwingen al die overheidsheffingen de consument om te besparen. Want niets doen aan een te hoge energierekening is onverstandig.

Gas is essentieel maar ook erg duur

Gas is een essentieel product in ons huishouden. We douchen lekker warm en we zitten er dankzij de cv er warm bij. Dus door hier iets op te besparen kunnen we geld overhouden. Warm douchen kan altijd maar wel iets korter. Daarmee bespaart u al snel €100 per jaar. Datzelfde geldt ook voor het gebruik van de cv. De thermostaat op gezette tijden aan en uitzetten dringt uw gasverbruik ook terug. De standaard wijzigen van uw thermostaat levert nog eens ruim €60 per jaar op.

Verlaag de gaskosten

Een gezin betaalt al snel €1000 per jaar aan gaskosten. En dan hebben we de overige kosten zoals vastrecht nog niet eens meegenomen. Maar niet alleen minder douchen of de verwarming op 20 graden zetten levert besparing op. Ook andere simpele isolatie trucs helpen uw gasverbruik te verlagen. Uw radiator in huis brengt verwarming door de radiator te bekleden kunt u €50 per jaar besparen. De leidingen die verbonden zijn met uw cv. Deze kunnen worden geïsoleerd. Dat is nog eens een besparing van €15 per jaar.

Stook verstandig

De handigheid zit hem dus in het goed verwarmen van uw woning. Zorg ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Want verloren warmte betekent extra stoken. En dat kost u geld en flink wat belasting. Tochtstrips plaatsen is ook nog zo’n handige tip. Duur is het niet maar ook hiermee verlaagt u uw gaskosten met €45 per jaar.

Gas licht vergelijken

Telt u alles bij elkaar op? Dan kunt gauw zo’n €200 tot €250 aan gaskosten besparen. Door gas en licht weer te vergelijken kunt u nog meer besparen. Start dan ook snel met gas en licht vergelijken en vindt de goedkoopste energieleverancier. GasWaterLicht.nl houdt de energie aanbiedingen voor u in de gaten. U hoeft alleen nog maar te vergelijken. Bespaar tot €600 per jaar en verlaag uw voorschotnota.

4.1/10 - (67 stemmen)