Ook weer Gas water en licht besparen in 2019

Ook weer gas water en licht besparen in 2019We zijn alweer in de tweede maand van 2019. En we hebben een redelijke winter achter de rug. Een klein beetje sneeuw her en der gehad maar de lente breekt al aan. Dat betekent dat we de verwarming niet meer zo hoog hoeven te zetten. Of in ieder geval niet meer zo lang. De meesten hebben al bericht gekregen dat de energiekosten verhoogd zijn.

Niemand ontkomt aan de prijsstijgingen op de energiemarkt maar besparen kan

Degenen die aangesloten zijn op stadsverwarming ontkomen er helaas ook niet aan. Hun kosten zijn ook verhoogd ondanks dat zij geen gas verbruiken. Elk huishouden betaalt energiebelasting over hun verbruik. Om meer geld te kunnen genereren voor de klimaatafspraken wordt daarom de energiebelasting verhoogd. De belastingkorting die ieder huishouden toegepast krijgt is helaas verlaagd.

Energierekening 2019 valt circa €300 hoger uit op jaarbasis

De prijsstijgingen zorgen er dus voor dat we op jaarbasis €300 extra moeten betalen voor de energierekening. Maar u kunt ook weer gas water en licht besparen in 2019. Natuurlijk zijn de verhogingen vervelend maar u kunt er altijd iets tegen doen. Maak gebruik van de zon die schijnt op de ramen. Hierdoor hoeft u uw verwarming niet aan te zetten. En dat scheelt enorm in uw gasverbruik. De zon is uiteraard ook goed voor ons gemoed. Waardoor we zin krijgen in de zomer en de koude winter achter ons kunnen laten.

Ook weer gas water en licht besparen in 2019

Probeer ook zo kort mogelijk te douchen. Want weet u? Dat scheelt veel gas maar ook water. Nu hoeven we gelukkig niet zoveel voor water te betalen als wij dit doen voor onze energiekosten maar alle beetjes helpen. En wat te denken van de verlichting? Langzamerhand blijft het langer licht. Eind maart mogen we de klok weer een uur vooruit zetten. Maar elke dag komen er een paar minuutjes bij dat het langer licht blijft.

En langer licht betekent dat we onze verlichting later aan hoeven te zetten. Dit scheelt weer in uw stroomverbruik. Zonnige en droge dagen roepen om was die buiten opgehangen kan worden. Zo hoeft u de wasdroger ook niet steeds te gebruiken. En we weten allemaal wel hoeveel stroom een gemiddelde wasdroger verbruikt. Met de oude vertrouwde wasdroger die al tien jaar oud is zal dat zo’n 2 tot 3 kWh per keer zijn. Schaft u een nieuwe wasdroger aan? Dan zal deze minder dan de helft van uw oude wasdroger verbruiken. Het is dus het overwegen waard om de was op te hangen en de oude te vervangen voor een nieuwe.

Bezuinigen met de wasmachine en wasdroger

In principe hoeven we de wasdroger dus niet dagelijks te gebruiken. Er zijn zelfs huishoudens die geen eens een wasdroger hebben. Maar een wasmachine is wel nodig. Ouderwets op de hand wassen is tijdrovend en best wel zwaar. Maar hier kunt u natuurlijk ook genoeg bezuinigen. De algehele stelregel is dat u wacht tot de wasmachine ook echt gevuld is. Zo wordt voorkomen dat de wasmachine te vaak korte wasjes draait. En dat scheelt weer in het stroomverbruik.

De standaard temperatuur van 40 graden bij een was zorgt voor schone was. Hoe warmer de temperatuur des te meer stroom er nodig is. Kijk als u echt vuile was heeft dan kunt u op 60 graden of meer wassen. Maar dit komt in de meeste huishoudens niet eens voor. Bijna elke wasmachine is ook voorzien van een ecoprogramma , dit is om stroom te besparen. Gebruik het ecoprogramma dan ook.

Gasverbruik verlagen levert een gemiddelde besparing van €100 op

Weet u te besparen op gas omdat u korter doucht en minder verwarmt? Dan kan het in uw voordeel werken. Het bespaart u maar liefst €100 per jaar. Dit is een schatting, want elke samenstelling van een huishouden is weer anders. Weet u te besparen op stroom? Dan telt u daar gerust nog eens €50 tot €80 aan besparing bij op. Tot slot kunt u gas en licht vergelijken. GasWaterLicht.nl toont u de actuele gas en energieprijzen. Overstappen dankzij een flinke welkomstkorting levert u ook voordeel op tot €250 per jaar.

Opnieuw gas en licht vergelijken in 2019?

Dus wat gaat u doen? Wij hopen dat u gaat besparen op gas water en licht in de ruimste zin van de woorden. Op die manier hoeven uw energiekosten helemaal niet meer zo hoog uit te vallen. Kom dan volgend jaar nog eens terug en stap gelijk weer over.

 

 

 

4.5/10 - (25 stemmen)