Nuon verduurzaamd IJshal Thialf met 5000 zonnepanelen

Het Thialf in Heerenveen krijgt het grootste zonnedak in Nederland zo schrijft Duurzaambedrijfsleven vandaag. Nuon plaatst 5000 zonnepanelen op het dak van de IJshal. Het dak van Thialf kan daarmee 1.35 megawatt aan zonnestroom produceren wat gelijk staat aan de energielevering voor 375 huishoudens. 

Thialf wil in 2020 zelfvoorzienend zijn

Thialf wil de komende jaren nog meer investeren in duurzame energie om in 2020 geheel in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. Nuon is met de Nuon Club Competitie bezig om nog meer Friese sportclubs te ondersteunen met het verduurzamen van hun gebouwen. Een leuk lokaal initiatief van Nuon is bijvoorbeeld het aanbieden van een duurzaamheidspakket dat LED-lampen, tochtstrips en andere producten die helpen om energie te besparen.

Meerdere sportstadiums kiezen voor zonnepanelen

Het investeren in duurzame projecten is voor veel sportclubs een enorme investering daarom helpt Nuon ze op deze manier goed op weg. Thialf heeft overigens vanuit de SDE+ regeling en vanuit de Provincie Friesland subsidie’s ontvangen. Niet alleen Thialf is goed op weg maar ook het voetbalstadium in Alkmaar Afas is van plan 1725 zonnepanelen te plaatsen zodat zij hun eigen zonnestroom kunnen produceren. De Amsterdamse Arena komt qua grootte in de buurt van Thialf zij plaatsen maar liefst 4000 zonnepanelen op de daken.

Lagere energiekosten voor Thialf

Ondanks de hoge investeringen die Thialf moet doen betekent dit uiteindelijk een veel lagere energierekening waardoor ze enorm kunnen besparen op de energiekosten. De zonnepanelen zullen naar verwachting eind dit deze maand geplaatst zijn.

4.6/10 - (31 stemmen)