Energiecontract aanvragen

Je (eerste) energiecontract aanvragen? Wat komt er allemaal bij kijken en hoe werkt het precies? Vooral als starter op de woningmarkt is het allemaal nieuw voor je. Je moet ontzettend veel regelen. Hoe dat precies in zijn werkt gaat, lees je hier.

Wat moet je als eerste doen?

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, zal je ongetwijfeld veel moeten regelen. Je zult verzekeringen moeten afsluiten, je moet je hypotheekzaken regelen en je moet een energiecontract aanvragen. Je wilt natuurlijk wel gewoon de verwarming kunnen aandoen in je nieuwe huis. Dat is dus wel belangrijk.

Wat moet je allemaal doen als je een energiecontract aanvragen wilt? Volg de volgende stappen:

  • Start direct met energie vergelijken op onze website. Vermeld hier je postcode en huisnummer en kies daarbij de optie dat je nog geen energieleverancier hebt. Het is op dit moment nog lastig om te voorspellen hoeveel energie je gaat verbruiken. Je kunt beter iets hoger schatten dan te laag, want anders moet je straks (veel) geld bijbetalen. Als je wilt, kun je later je voorschot altijd nog weer wijzigen.
  • Je kunt met behulp van de filters aangeven wat voor jou belangrijk is. Wil je je huis bijvoorbeeld voorzien van grijze of groene stroom? Moet het uit duurzame bronnen zijn opgewekt of mogen het gewoon ouderwetse, fossiele brandstoffen zijn? Kies jij vooral voor prijs of kies jij voor een duurzaam karakter? Wil jij een bepaalde energieleverancier of vind je iedere leverancier wel goed? Dat zijn keuzes waarop je zelf kunt filteren, op basis van jouw wensen en behoeften.
  • Als je een goede energieleverancier hebt gevonden op basis van de resultaten, kun je direct je energiecontract aanvragen via de oranje knop. Vul bij je gegevens in dat je een nieuwe bewoner bent. Laat je nieuwe energieleverancier ook weten wanneer je het huis ingaat.
  • Je aanvraag is nu voltooid. De bevestiging hiervan ontvang je zo spoedig mogelijk in je inbox.

Ben je er klaar voor? Je kunt nu direct energie vergelijken met behulp van onze vergelijkingstool.

Heb je een nieuwbouwwoning?

Als je een nieuwbouwwoning hebt, kan het zijn dat je op een andere manier moet. Een energiecontract aanvragen wordt in dit geval namelijk vaak geregeld via de aannemer. Je ontvangt van hen een brief met EAN-code. Deze code kun je vervolgens gebruiken in onze vergelijkingstool.

De verschillende keuzes die je kunt maken

Wil je een energiecontract aanvragen? Je hebt nog keuze uit een aantal verschillende opties. Zo kun je kiezen uit de looptijd, een energieleverancier op zich, vaste of variabele tarieven of duurzaamheid.

Looptijd

Doorgaans kun je kiezen uit contracten tussen één, twee, drie of vijf jaar. Over het algemeen zijn de langste contracten vaak, op termijn, duurder. Je kunt daarom het beste kiezen voor eenjarig contract. Na een jaar kun je dan ook weer overstappen van energieleverancier. Je kunt dan weer terugkeren op onze website en je kunt wederom genieten van onze handige vergelijkingstool. Als je ieder jaar blijft overstappen, zal je ieder jaar weer genieten van nieuwe kortingen en aanbiedingen.

Energieleverancier

In sommige gevallen voel je je ook gewoon goed bij een bepaald merk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je goede ervaringen hebt met hun klantenservice of hun duurzaamheidsbeleid. De goedkoopste hoeft in dit geval niet altijd de beste te zijn voor jou. Deze keuze laten we graag aan jou over. In onze vergelijkingstool kun je ook selecteren op bepaalde leveranciers.

Vast of variabel?

Je kunt zelf kiezen voor vaste of variabele tarieven. Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een vast tarief. Je weet dan exact waar je aan toe bent en je komt niet voor verrassingen te staan.

Duurzame energieleverancier

Kies jij graag voor duurzame energie? Kies dan voor groene energie. Als alternatief kun je ook kiezen voor grijze energie. Dat is in sommige gevallen goedkoper, maar in sommige gevallen ook juist niet. Alhoewel groene energie veel duurder klinkt, is dat vaak helemaal zo. Fossiele brandstoffen raken namelijk schaarser. Kies daarom voor groen en draag ook bij aan een beter milieu.

Hulp nodig bij een energiecontract aanvragen?

Wil je een energiecontract aanvragen, maar heb je nog enige hulp nodig? We helpen je graag met je keuze. Onze klantenservice biedt altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies. Neem gerust contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk.