Let op uw waterverbruik met het warme weer

Nu we te maken hebben met die warme temperaturen verbruiken we ook meer water. In sommige delen van het land waarschuwt Vitens dan ook voor bruin water. Dit komt omdat roestdeeltjes in de kraan door de hitte kunnen loslaten. Problemen voor de gezondheid levert dit overigens niet op.

Sla voldoende drinkwater in

Met deze temperaturen is het logisch dat huishoudens meer water gaan verbruiken. Als u bruin water constateert is het beter om eerst even geen was te doen, want dit kan vlekken veroorzaken in de was. U kunt flessen bronwater inslaan bij de supermarkt om voldoende drinkwater in huis te hebben. Zo word het waternetwerk ook ontlast. Discount supermarkten Aldi en de Lidl hebben de goedkoopste flessen water.

Minder water gebruiken goed voor het milieu en uw bankrekening

Door bewuster om te gaan met water kunt u geld besparen en het milieu ontzien. Een zuinige wasmachine zal minder water gebruiken voor de was dan een oude dat doet. Vervang uw douchekop voor een douchekop die water bespaart, ditzelfde kunt u ook doen met uw kranen in huis. Een doorstroombegrenzer zorgt ervoor dat er een maximale hoeveelheid water door uw kranen gaat. En misschien onnodig om te zeggen: maar laat uw kraan niet stromen terwijl u uw handen wast of tanden poetst. Door water te besparen scheelt het u een aantal tientjes per jaar.

Goed doorspoelen bij lange afwezigheid

Als u op vakantie bent geweest dan kunt u het beste de kranen bij thuiskomst eerst even goed doorspoelen. U verwijderd hiermee vuil die aangekoekt kan zijn zoals metaalrest of stilstaand water. Deze tip wordt ook gegeven wanneer u een nieuwbouwwoning betrekt. Gewoon dagelijks de eerste maand alle kranen even doorspoelen u voorkomt hier ook legionella mee. Legionella is namelijk een bacterie die zich voor kan doen in de kranen. Als iemand besmet wordt met legionella dan kan dit een ernstige longontsteking veroorzaken. Een mildere vorm van legionella is een griep vorm. Legionella komt binnen via de longen wanneer u waternevel inademt. Het drinken van besmet water met deze bacterie zorgt niet voor besmetting.

Gas Water en Licht besparen

Als u nagaat dat we per persoon zon 120 liter aan water per dag verbruiken dan is dat op jaarbasis heel veel. Met het besparen op water bespaart u gauw zo’n €50 per jaar. Bespaart u ook nog eens op uw gas en licht dan kunt u daar gerust minimaal €200 tot €300 per jaar rekenen. Gas en licht vergelijken is bedoeld om te besparen, dus start gerust met vergelijken en wie weet hoeveel u besparen kunt op GasWaterLicht.nl.

4.1/10 - (68 stemmen)