Kiezen voor duurzaam gas en licht thuis?

Kan ik kiezen voor duurzaam gas en licht thuis? Natuurlijk kan dat. U kiest dan voor een duurzaam energiebedrijf. Dit bedrijf haalt zijn energie van Nederlandse bodem. Dit kan afkomstig zijn van een windpark, zonnepanelen of biomassa. Let dus altijd goed op de herkomst van de energie. Als deze in Nederland is opgewekt dan zit u bij dit energiebedrijf goed. In de energievergelijker is deze keuze al opgenomen.

Ga voor echt duurzame energie uit Nederland

Alle groene stroom uit Nederland is de optie die aangevinkt kan worden. Wij laten u dan zien welk energiebedrijf echte Hollandse energie aanbiedt. U kunt ook ervoor kiezen om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. Dan wekt u zelf energie op en het is duurzaam. Wat ook wil helpen is het gebruik van een zonneboiler en/of warmtepomp. De zonneboiler kan samen met uw zonnepanelen warm water verschaffen.

Een warmtepomp in plaats van een cv-installatie

De warmtepomp kan uw woning daarentegen weer verwarmen. Deze handige maar kostbare pomp maakt gebruik van de bodem of de lucht. Zij zetten bodemwarmte of omgevingslucht om in verwarming. De warmtepomp is een efficient apparaat dat zuinig gebruik maakt van de energie. Een warmtepomp werkt wel weer op elektriciteit, dus als u zorgt dat u echt groene energie geleverd krijgt, dan is uw warmtepomp echt duurzaam.

warmtepomp

 

 

Er zijn warmtepompen die in combinatie met uw cv-installatie werken. Maar er zijn ook all electric warmtepompen. Deze zijn trouwens wel de duurste in aanschaf. Dit is omdat hier geen gas meer aan te pas hoeft te komen. Wel is het zo dat u een vergoeding hiervoor kunt aanvragen. Dit noemen ze ook wel een subsidie. Bekijk maar eens op de website van de Rijksoverheid hoeveel dit is. Zij bieden extra informatie op hun pagina. De overheid verstrekt deze subsidie tot en met 2021. Dit geldt overigens ook voor zonneboilers.

Kiezen voor duurzaam gas en licht thuis kan op vele manieren

U kunt dus kiezen voor duurzaam gas en licht thuis en dat houdt niet op bij een duurzame energieleverancier. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om thuis te verduurzamen. Led-verlichting kan ervoor zorgen dat u thuis gebruik maakt van efficiëntere verlichting. Weg met de stroomverslindende gloeilamp dus. Bij het woord isoleren denkt u misschien niet direct aan verduurzamen. Maar als de woning goed geïsoleerd is hoeft u minder te stoken. Dan kan uw warmtepomp nog efficiënter zijn werk doen. Als een woning slecht geïsoleerd is dan wordt er logischerwijs ook meer gestookt.

led-verlichting

 

Isoleer uw woning en bespaar op uw verwarmingskosten

Uw muren isoleren is dus een begin. Maar denk ook eens aan dakisolatie en vloerisolatie. Deze oplossingen zorgen ervoor dat u veel minder hoeft te verwarmen. Een andere vorm van isolatie is HR++ glas. De warmte blijft hierdoor binnenshuis. En H++ glas isoleert veel beter dan gewoon dubbel glas. Het is het overwegen waard dus. Met een goed geïsoleerde woning zullen uw energiekosten dalen.

Niet iedereen is bij machte om zijn of haar woning te verduurzamen. Geld kan een rol spelen of u woont in een huurwoning. In dat laatste geval bent u afhankelijk van uw verhuurder. Bedrijven zijn verplicht om hun panden te verduurzamen maar dit geldt nog niet voor particuliere verhuurders. U kunt het aankaarten bij uw verhuurder. De kans bestaat alleen wel dat deze er niet gehoor aan wil geven.

Duurzaam gas en licht vergelijken is ook een optie

U kunt wel kiezen voor een echt duurzaam energiebedrijf. Op die manier wordt uw steentje ook bijgedragen. Neem uw gegevens bij de hand en start eens met duurzaam gas en licht vergelijken. Daarbij vinkt u dus alle groene stroom uit Nederland aan. Bekijk alle duurzame energie aanbiedingen aandachtig. En neem wanneer u er klaar voor bent uw beslissing. Overstappen zal in dat geval zo gepiept zijn. En dan zult u een aantal weken na uw overstap ook echt groene stroom geleverd krijgen.

4.8/10 - (55 stemmen)

1 gedachte over “Kiezen voor duurzaam gas en licht thuis?”

Reacties zijn gesloten.