Huishoudens stapten weer massaal over tussen 2015 en 2016

Elk jaar stappen er weer veel huishoudens over naar een andere gas en licht leverancier. Vanaf vorig jaar tot en met nu heeft 17% van de huishoudens gekozen voor lagere gas en stroom prijzen bij een andere aanbieder. De ACM constateerde dan ook dat in vergelijking met 2 jaar terug het percentage overstappers met 2% gestegen was.

Overstappen gas en licht nog nooit zo makkelijk geweest

Sinds het liberaliseren van de energiemarkt is het voor huishoudens in Nederland heel gemakkelijk om over te stappen. Zij zijn niet verplicht om bij de huidige aanbieder te blijven en kiezen doorgaans dan ook voor een goedkoper product. Door de prijzen voor gas en stroom te vergelijken kunnen huishoudens op jaarbasis al gauw een honderd of drie besparen. De aanbiedingen verschillen enorm onderling en dit uit zich dan ook in een prijsvergelijking.

Hoeveel bespaart u op uw gas en licht in 2017?

Aan de hand van het energieverbruik en de postcode kunnen huishoudens dan ook uitrekenen hoe hoog hun besparing zal zijn mochten zij over willen stappen. Aangezien de kortingen die gegeven worden hoog zijn, zal dit huishoudens sneller doen besluiten om weg te gaan bij hun gas en licht leverancier. Consumenten zijn steeds meer bewust van de online energiemarkt en worden behendiger in het vergelijken van de prijzen. Ondanks het feit dat zij over het algemeen tevreden zijn over de leverancier zullen zij toch overstappen wanneer dit flink wat geld oplevert.

ACM wil juist dat consumenten overstappen

De Autoriteit Consument en Markt vindt het ook belangrijk dat consumenten zoveel mogelijk de prijzen vergelijken. Of dit nu op het gebied van energie of andere vaste lasten is doet er niet toe. De onderlinge concurrentie moet ervoor zorgen dat consumenten geld kunnen besparen. Daarop moeten leveranciers zoveel mogelijk inspelen door te stunten met bijvoorbeeld cashback kortingen en een lagere premie.

Wie is voor mij de goedkoopste gas en licht leverancier?

U vraagt zich vast wel eens af wie is de goedkoopste gas en licht leverancier? Er komen vaak reclame spots op tv en radio voorbij van verschillende leveranciers waarin zij u een goedkopere aanbieding doen. Ga niet meteen in op de eerste de beste aanbieding maar start eerst met gas en licht vergelijken. U krijgt dan een rits leveranciers die elk een eigen aanbieding hebben. Op basis van die prijsvergelijking kunt u de goedkoopste gas en licht aanbieding kiezen. Overstappen of blijven bij de leverancier staat vrij. Start nu de Energievergelijker van GasWaterLicht.nl op en zoek direct de goedkoopste energie.

4.1/10 - (31 stemmen)