Greenchoice helpt inzicht te krijgen in verbruik met app

Energieleverancier Greenchoice heeft een app voor haar klanten waarmee het energieverbruik kan worden bekeken. De app laat zien welke apparaten het meeste maar ook het minste verbruiken thuis. De app heeft de naam BOKS en is eind deze maand gratis verkrijgbaar voor de klanten van Greenchoice.

Inzicht in verbruik leidt tot energie besparen

De app laat bijvoorbeeld ook zien dat het beter is om de televisie helemaal uit te zetten, veel consumenten drukken dan wel op de uit knop maar dan nog neemt de tv ongemerkt energie. De oude Senseo is ideaal voor een een-kops kopje koffie maar deze zal meer energie verbruiken. De app zal dan ook aangeven dat het beter is om een zuiniger exemplaar aan te schaffen.

BOKS vooraf in een pilot getest door klanten

Van tevoren is er een pilot getest waar klanten van Greenchoice de gelegenheid hebben gekregen om gebruik te maken van de app. Greenchoice vond dit belangrijk bij het ontwikkelproces van BOKS. Degenen die de app testen konden hun feedback geven zoals het gebruikersgemak en maar ook of het inzicht in de energiebesparing voldoende was. Nog steeds staat Greenchoice open voor nieuwe reviews zodat de app nog meer geoptimaliseerd kan worden.

Een lagere energierekening en minder betalen

Het stroomverbruik kan per dag, week, maand en per jaar bekeken worden. Wat ook handig is dat het verbruik met vergelijkbare huishoudens kan worden vergeleken. Ook klanten die zelf energie opwekken kunnen prima uit de voeten met de nieuwe app. Er worden tevens ook energie bespaartips gegeven door Greenchoice zodat de klant zijn besparing optimaal is wat moet resulteren in een lagere energierekening.

BOKS app vooral handig met slimme meter

BOKS werkt ook prima in combinatie met een slimme meter die al stapsgewijs word geplaatst bij Nederlandse huishoudens. In 2017 word de app uitgebreid met een mini apparaatje dat klanten het energieverbruik in realtime laat zien. Greenchoice blijft in ieder geval vernieuwen op duurzaam niveau en zijn ze ook weer als beste uitgeroepen in de test van de Consumentenbond afgelopen oktober.

4.4/10 - (58 stemmen)