Gas water licht besparen

Gas Water Licht besparen doe je op de volgende manieren: Temper je gas en licht verbruik ten eerste, want dit zijn de hoogste kostenposten op je energierekening. Uiteraard heeft water hier ook een aandeel in maar deze kosten betaal je niet aan je gaslicht leverancier. Veruit de meeste kosten zijn voor het gasverbruik en wanneer je dat een halt toeroept kun je al honderden euro’s per jaar in je zak steken.

Het mooiste scenario is wanneer je geld terug krijgt gestort op je bankrekening, dat mag je zien als een beloning voor het besparen op je energiekosten. Jammer genoeg komt het ook te vaak voor dat mensen overrompeld worden met een gigantische eindafrekening en dat is nu net niet de bedoeling. Daarom geven we je een aantal tips waarmee je aanzienlijk op je gaslicht kosten kunt besparen.

  • Thermostaat 1 graad lager zetten (€50 p/jr)
  • Douche kort bijvoorbeeld 1 minuut korter (€30 p/jr)
  • Vervang gloeilampen voor spaarlampen (€35 p/jr)
  • Zet je tweede koelkast of vriezer uit wanneer je hem niet gebruikt (€100 p/jr)

Bespaar op een eenvoudige manier honderden euro’s op je gas water en licht

Deze bovenstaande tips zorgen al voor een besparing van €200 per jaar op je gaslicht kosten. Maar je kunt zoveel meer doen dan het naleven van deze tips en nog meer besparen waardoor je daar nog eens een paar honderd euro bij op kunt tellen. Een kilowattuur aan stroom die ongebruikt blijft is immers gratis, dus doe daar je financiële voordeel mee. Zo kun je de stekkers eruit trekken van apparaten die je toch niet dagelijks gebruikt. Wees er ook bedacht op dat iedere stekker die je erin laat zitten ook ongemerkt stroom blijft gebruiken het lijkt weinig maar het is geld dat je verspild.

Bewuster energie besparen in huis

Laat het gezin ook bewuster worden van het gebruik van stroom en gas dan is het ook leuker om te doen, stop het geld dat je bespaart in een spaarpot of zet het op een spaarrekening. Spreek af dat jullie iets leuks met het geld kunnen doen zoals een vakantie boeken of een leuk cadeau kopen. Hoe minder je gezin aan water verbruikt hoe lager de kosten voor gas en water. Zet je cv iets later aan en zet hem op tijd weer uit want de warmte blijft nog wel even in de woonkamer hangen.

Cv-ketel elk jaar controleren op storingen of defecten voorkomt onnodig gasverbruik

Laat de cv installatie ieder jaar even keuren want een cv-ketel die niet goed werkt of afgesteld blijkt zal zorgen voor onnodige verspilling. Het beste is om de cv-ketel te vervangen voor een zuinige variant dan gaat het besparen vanzelf. Daar moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

Last van tocht in de winter? Plaats tochtstrippen om de warmte binnen te houden

Maak je vaak mee in de winter dat je het voelt tochten in de woonkamer of een ander vertrek? Dan kun je met goedkope tochtstrips en het plaatsen van radiatorfolie al een eind komen. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte niet verloren gaat. Het isoleren van je woning verdient zich heel snel weer terug. Warmte heeft de eigenschap omhoog te stijgen dus wanneer uw portemonnee het toelaat: isoleer je dak. Loop leidingen na en isoleer ze desnoods want hoe beter je huis geïsoleerd is hoe minder je aan gasverbruik kwijt zult zijn.

Zet de radiatoren uit in vertrekken waar je amper komt dit scheelt ook nog eens op je gasverbruik. De verwarming op de slaapkamer aanzetten is in principe niet nodig want je word vanzelf warm onder de dekens. En in een te warme omgeving in slaap vallen helpt ook niet echt.

Water besparen is ook geld besparen

Water besparen is ook een belangrijk item want met het douchen maar ook het tandenpoetsen en afwassen verdwijnen er ongemerkt duizenden liters door je afvoerput. Ben je je tanden aan het poetsen? Laat dan de kraan niet onnodig lopen, hetzelfde geldt voor de afwas: vul een teil met warm water en afwasmiddel en spoel de afwas van tevoren goed af. Vang regenwater op in een ton zodat je dit water kunt gebruiken om de tuin te besproeien, ook kun je je auto ermee wassen.

Douche met waterbesparende douchekop

Water besparen doe je ook door een douchekop aan te schaffen die water bespaart. Of neem het toilet daar kun je een bespaar knop aanbrengen die ervoor zorgt dat je minder water verbruikt bij het doorspoelen. Ga maar eens na de gemiddelde wc bezoeken bedragen 6 keer per dag. Wist je dat het toilet op plek twee staat van waterverbruikers? Menig consument denkt dat de wasmachine en het douchegedrag zorgt voor waterverbruik maar een toilet net zo goed. Wij verbruiken op jaarbasis met het toilet al zo’n 14000 liter aan water per persoon.

Gas Water Licht vergelijken en direct besparen

Tot slot kun je met Gas water licht vergelijken in 2016 ook weer tot €450 per jaar besparen dus start meteen de vergelijking en bereken binnen een paar seconden uw voordeel op GasWaterLicht.nl.

4.8/10 - (68 stemmen)