Gaslicht vergelijken

Gas en licht kosten kunnen we verlagen door minder te verbruiken. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een goedkopere aanbieder. Gaswaterlicht.nl is de site om u te helpen met het vergelijken van gas licht aanbiedingen. Vervolgens kunt u eenvoudig het goedkoopste gas en licht contract kiezen.

Waarom overstappen?

Overstappen levert veel geld op. Als je nog nooit hebt overgestapt, zal dat je waarschijnlijk verbazen. Het is wel écht zo. Op jaarbasis kan het honderden euro’s schelen. Stap ieder jaar weer over en blijf dit bedrag besparen. Leveranciers geven alleen nieuwe klanten deze kortingen: stap daarom jaarlijks over. Overstappen is eenvoudig en doorgaans binnen tien minuten geregeld. Je kunt dus honderden euro’s verdienen in minder dan een kwartiertje. Als je overstapt, merk je daar ook niets van. Je wordt bijvoorbeeld niet (tijdelijk) afgesloten. Er vindt in principe alleen een administratieve wijziging plaats, plus je ontvangt vaak nog een leuk welkomstcadeau. Gas en licht vergelijken kan je daarom vandaag nog doen via de bovenstaande rekentool.

De kosten

Gas en licht vergelijken is verstandig als je contract bijna afloopt bij je huidige energieleverancier. Niet iedere aanbieder geeft een helder overzicht van de kosten op hun eigen website. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kun jij ook de prijzen van hen meenemen in je beslissing. Kosten zijn verder afhankelijk van regio en aantal mensen binnen een huishouden. Vanzelfsprekend verbruikt een heel gezin meer dan een alleenstaande man of vrouw.

Gemakkelijk gas en licht vergelijken

Gas en licht vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk. Het internet heeft ontzettend veel mogelijk gemaakt. Zo kun je gemakkelijk filteren tussen aanbieders om op die manier altijd de laagste prijs te behalen. Je kunt het sinds 2004 helemaal zelf kiezen. Sindsdien is de energiemarkt een vrije markt geworden. Er is voldoende keuze, want veel energiebedrijven concurreren met elkaar op de markt. Sommige richten zich vooral op prijs, terwijl anderen zich juist richten op duurzaamheid of een goede service. Kies iets waar jij je goed bij voelt en wat jij belangrijk vindt.

Water regel je apart

In dit bovenstaande vergelijkingstool kun je gas en licht vergelijken. Water kun je apart regelen van je gas- en lichtvoorziening. In Nederland heb je keuze uit verscheidene waterleidingmaatschappijen.

Houd rekening met contracten

Heb je nog een contract bij je huidige leverancier? Houd daar dan rekening mee. Mogelijk dien je namelijk een overstapboete te betalen als je van te voren opzegt. Over het algemeen sluiten leveranciers contracten af tussen 1 en 3 jaar. Als de duur van je energiecontract al is verlopen, kun je zonder enige problemen al overstappen naar een andere leverancier. Indien dat niet het geval is, zal je mogelijk een overstapboete moeten betalen. Deze boete varieert doorgaans tussen de 50 en 150 euro.

In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om over te stappen van energieleverancier, maar als je een boete moet betalen kan dat je ‘winst’ wel aanzienlijk verlagen. In die gevallen is het soms beter om nog eventjes te wachten.

Hoe regel je de betaling?

De kosten voor gas en licht worden automatisch van je rekening afgetrokken. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag (voorschotbedrag). Aan het einde van het jaar wordt de meterstand opgemeten. Op basis daarvan kan het energiebedrijf zien of je te veel of te weinig hebt betaald. Het verschil betaal je of krijg je terug. Wil je graag voorkomen dat je moet bijbetalen? Zorg dan dat het voorschotbedrag hoog genoeg is. Geld terugkrijgen is altijd leuker dan extra betalen!

Hulp nodig bij gas en licht vergelijken?

Heb je nog hulp nodig bij gas en licht vergelijken? Je kunt altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag met je keuze. Ons team geeft altijd onafhankelijk en objectief advies over energieleveranciers. Samen komen we tot de beste keuze.