Gas en licht kosten 2017 vergelijken of niet?

Vorige maand schreven we dat er een aantal veranderingen zouden komen voor onze energierekening. Nu we in 2017 zitten zijn er inderdaad verhogingen doorgevoerd waar we aan het eind van het jaar de rekening voor moeten betalen. Degene die een variabel contract heeft voor zijn gas en licht merkt het nu al aan zijn hogere voorschotbedrag. De variabele tarieven zijn namelijk een stukje duurder geworden.

Gas en licht 2017 vergelijken? vooral blijven doen!

We moeten rekening houden met het feit dat we door die verhogingen dit jaar zo’n 50 tot 60 euro meer gaan betalen voor onze gas en licht kosten. Dan zal vast nu de vraag opkomen: zal ik mijn gas en licht kosten 2017 vergelijken of juist niet? Het antwoord hierop is niet zo simpel want stel u heeft een heel verouderd tarief dan kunt u nog altijd goedkoper uit zijn. Ook is het niet zo dat de energiebedrijven de prijzen verhogen zonder hier ook actie kortingen bij aan te bieden. Waarom? Als energiebedrijven dit niet doen dan zou niemand meer overstappen. En dat betekend een verlies aan inkomsten en dan houden energiebedrijven op te bestaan.

Begin slim het nieuwe jaar en start met besparen

Een energiebedrijf kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van de verhogingen op zich te nemen. Feit is en blijft dat energiebedrijven tegen elkaar moeten blijven concurreren om zoveel mogelijk klanten aan te blijven trekken. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit of u nog wel energie vergelijken kunt. De belasting die werd geheven op stroom is bijvoorbeeld al een stuk lager dan de voorgaande jaren. Pak het daarom slim aan en probeer waar u kunt te besparen op uw stroom en gasverbruik. Zuinige led lampen doen al wonderen en de deuren achter u dicht doen houdt de warmte binnen.

Gas en licht besparen en opnieuw vergelijken levert altijd geld op

De thermostaat ietsje eerder uitzetten en lager zetten zorgt ook voor een flinke gas besparing. Niet meer klakkeloos de stekkers in het stopcontact laten zitten zorgen ook voor minder stroomverbruik. We beginnen allemaal het nieuwe jaar met goede voornemens dus waarom neemt u zich niet voor om vanaf nu te starten met gas en licht besparen? Pak uw energierekening erbij en vergelijk uw gas en licht kosten ook in 2017 en bespaar tot een paar honderd euro per jaar. GasWaterLicht.nl blijft de energiemarkt dagelijks in de gaten houden zodat u weer gratis kunt overstappen. De goedkoopste energie voor uw adres vindt u door te vergelijken.

3.8/10 - (80 stemmen)