Gas besparen voor winter 2016/2017

Dit jaar kunnen we de klok weer verzetten op zaterdag 29 oktober 2016 om 03:00 s’nachts. Dat betekent ook dat we de winter inluiden voor 2016/2017. Voor ons slaapgedrag een stuk fijner omdat we er eigenlijk die nacht een uur bij krijgen. Maar wat betekent dat voor onze gaskosten?

Hoe comfortabel is comfortabel?

Als de winter zijn intrede doet dan worden de dagen korter en de avonden langer. De verwarming gaat weer aan omdat het anders te koud is. Toch kun je gas besparen door een paar simpele trucs toe te passen waardoor je niet een schrikbarende hoge eindafrekening krijgt. Op welke stand staat de thermostaat dagelijks? De meesten zetten de thermostaat op 22 graden zodat het lekker comfortabel in huis is. Maar door deze met een graad te verlagen bespaart u al gauw een paar tientjes. Ook het dichtdraaien van de radiatoren op slaapkamers is besparen op de gaskosten.

Laat verwarming niet onnodig aan staan

Bent u overdag niet thuis? Dan hoeft de verwarming ook niet aan wat ook weer gas bespaart. Stel de thermostaat zo in dat u bij thuiskomst een warme woning binnentreedt. Ook het tijdig uitdraaien van de thermostaat scheelt enkele tientjes per jaar op uw gasrekening. Of we dit jaar echt een strenge winter krijgen valt nog niet te voorspellen, maar door deze tips toe te passen kunt u wel een lagere gasrekening tegemoet zien.

Winter 2016/2017 nog niet te voorspellen

Als we net zo’n koude winter tegemoet gaan zoals die in 2010 dan zullen de gaskosten wel hoger worden, omdat we dan meer moeten verstoken om het warm te houden. Maar door nu alvast op het gasverbruik te letten bespaart u in ieder geval al op de eindafrekening. Zorg er ook voor dat u uw gasverbruik niet overschat want een heel laag voorschotbedrag is nu wel fijn, maar aan het einde van het jaar weer niet. Ook kan het ophangen van de was in de winter nog goed, daardoor bespaart u weer op energie omdat de wasdroger niet altijd word gebruikt.

Doorbreek slechte gewoontes: begin met energie besparen

Energie en gas besparen heeft te maken met gewoontes en daar kunt u best iets aan doen. Verlichting s’avonds kan tegenwoordig ook met led lampen die al verkrijgbaar zijn in warme kleuren. Door eens stil te staan bij hoeveel u nu precies verbruikt krijgt u een haarfijn beeld van wat uw gedrag is. Door actief bezig te gaan met besparen in huis op uw energie en gasverbruik zult u ieder jaar geld besparen. Gas en licht vergelijken doet daar nog een schepje bovenop. Vergelijk nu gas en licht en bespaar direct op GasWaterLicht.nl

4.2/10 - (48 stemmen)