Energierekening wat verandert er in 2017?

Er staan een aantal veranderingen op stapel voor onze energierekening in 2017. Ten eerste: de transportprijzen worden verhoogd met ongeveer 13 euro per jaar. Dan worden ook nog eens de prijzen voor de variabele energiecontracten verhoogd. De energierekening in 2017 zal dan aan het einde van het jaar 50 euro duurder worden.

Precariobelasting hoger in 2017

De gemeenten gaan de precariobelasting verhogen waardoor netbeheerders meer moeten gaan betalen voor de kabels en leidingen onder de grond. Er klinkt voldoende kritiek op het verhogen van de precariobelasting omdat Minister Plasterk die juist heeft afgeschaft. Toch blijkt het dat steeds meer gemeenten de precariobelasting toepasten het afgelopen jaar. En die verhoging word weer doorberekend aan de netbeheerder.

Opslag Duurzame Energie ook verhoogd

Eigenlijk mogen de netbeheerders deze verhoging niet nog eens doorberekenen aan huishoudens en bedrijven. Al met al zorgen ook andere verhogingen ervoor dat de energierekening een stukje duurder word. De Opslag Duurzame Energie is hier ook debet aan want deze word ook verhoogd volgend jaar. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel want u kunt zelf natuurlijk ook veel doen om de energierekening te verlagen.

Verlaag zelf je energierekening met besparen

Nu u de wetenschap heeft dat de energierekening omhoog gaat kunt u juist zelf voldoende doen aan het verlagen van de energiekosten. Door pro actief te beginnen met energie besparen bijvoorbeeld. Gas besparen voor de komende winter draagt vooral bij aan een lagere energierekening. Lees dan ook het artikel Gas besparen voor de winter 2016/2017.

Bespaar tot 450 euro per jaar

Door zelf te beginnen met besparen kunt u de energierekening al verlagen met een paar honderd euro per jaar. De gaskosten worden immers flink duurder dus op het gebied van gas valt de grootste besparing te behalen. Pak ook uw huidige tarieven erbij en begin met het vergelijken en zoeken van de goedkoopste energiepakketten en u bespaart nog meer.

GasWaterLicht.nl zoekt samen met u de goedkoopste energie

Op GasWaterLicht.nl zijn de Beste aanbiedingen en actie’s voor u verzameld zodat u in een oogopslag ziet hoeveel u gaat besparen. Het enige wat u dan nog rest is te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier in 2017 en vervolgens stapt u gewoon over.

4.6/10 - (73 stemmen)