Energieaansluiting nodig voor uw nieuwe huis?

heeft u een energieaansluiting nodig voor uw huisHeeft u een energieaansluiting nodig voor uw nieuwe huis? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw netbeheerder. Zij dragen de verplichting om u aan te sluiten binnen 18 weken. Doe dit overigens wel tijdig omdat de netbeheerder ruim de tijd nodig heeft om aan dit verzoek te voldoen. Als u niet weet wie de aangewezen netbeheerder is, dan kunt u dit zoeken op EAN Codeboek. Controleer eerst wel of er in uw wijk een warmtenet aangelegd is. Als dat het geval blijkt dan hoeft de netbeheerder u niet aan te sluiten op het gasnetwerk.

Eenmalige kosten voor de energieaansluiting

Wilt u persé een gasaansluiting? Dan kunt u dit bespreekbaar maken. Er zijn wel kosten verbonden voor het aanleggen van een nieuwe aansluiting. De netbeheerder kan u vertellen welk bedrag dit is. Dit bedrag wordt u eenmalig in rekening gebracht. De ACM bepaalt wat uw netbeheerder u in rekening mag brengen voor de aansluiting. Dat houdt in dat zij nooit boven de maximale tarieven mogen uitkomen.

Kan netbeheerder niet tijdig aan uw verzoek voldoen?

Heeft u de energieaansluiting aangevraagd en is deze niet opgeleverd binnen de 18 weken? Dan kunt u dit bij Consuwijzer melden. Zij nemen klachten van consumenten in behandeling in opdracht van de ACM. Een andere mogelijkheid is om te stappen naar de Geschillencommissie Energie.

Elke consument die verhuist naar een nieuwe woning moet zijn gas, licht en water regelen. Het is van belang dat dit tijdig gebeurd. We willen immers gebruik kunnen maken van een verlichte en verwarmde woning. En water is natuurlijk ook onmisbaar.

Mijnaansluiting.nl voor alle aansluitingen

Ga ook naar mijnaansluiting.nl om de aanvraag in te dienen. Hier kunt u ook de aansluitingen indienen voor het riool en communicatie. U hoeft alleen een account aan te maken en uw aanvraag te starten. Daarbij geeft u het nieuwe adres door en het type product. Daarna kunt u een voorkeursdatum aangeven waarop de aansluitingen worden gepland.

Op zoek naar de voordeligste leverancier gas en licht

Als de aanvragen zijn gedaan dan kunt u nu ook zoeken naar een leverancier die uw gas en licht gaat leveren. Bekijk de prijzen die zijn bieden. Maak gebruik van de voordelen die er zijn. Met een leuke welkomstkorting kunt u uw voorschotbedrag laag houden. Als u nog niet weet wat uw verbruik gaat worden. Dan kunt u de samenstelling van uw gezin aangeven. Dit zijn gemiddelde waarden, het kan wel zo zijn dat uw verbruik achteraf hoger of lager blijkt te zijn. In dat geval raden wij aan om uw voorschotbedrag iets te verhogen.

Bespaar op energiekosten en telecom

Als het jaar voorbij is krijgt u de eindafrekening waarop u kunt zien wat uw precieze verbruik was. Bij een volgende energievergelijking wel zo handig. Naast het besparen op de energiekosten, valt er ook te besparen op de kosten voor internet, telefonie en tv. Op dat vlak kunt u ook van alles vergelijken. Dit kan uw maandlasten flink verlagen.

4.5/10 - (103 stemmen)