Zonnepanelen laten plaatsen

Wil je graag flink besparen op je jaarlijkse energielasten? Je kunt in dat geval zonnepanelen laten plaatsen. De groene energie kun je helemaal zelf opwekken en je kunt er zelfs nog aan verdienen indien je te veel energie opwekt. Het is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar het is ook goed voor het milieu. Zonnepanelen hebben een verwachte levensduur van circa 25 jaar, waardoor de installatiekosten in principe erg beperkt zijn. Je profiteert er maandelijks van.

Stijging woningwaarde

Het bespaart je niet alleen veel geld, ook de waarde van je woning stijgt als je zonnepanelen laat plaatsen. Mensen die zonnepanelen laten plaatsen, zien gemiddeld een waardestijging van hun woning met 5.000 euro. Ook het energielabel van je huis kan worden verbeterd, omdat je woning energiezuinig is. Het maakt hierbij niet uit of je een vrij nieuw of oud huis hebt. Je haalt er altijd voordeel uit.

Zonnepanelen laten plaatsen door een installateur

Er zijn ontzettend veel installateurs die je kunnen helpen. Zonnepanelen laten plaatsen kun je het beste aan een professional overlaten. De expert kan gemakkelijk aan je huis zien waar hij/zij het beste de panelen kan plaatsen. Ook de afstand van de panelen moet worden bepaald. Om de panelen tot slot goed te laten functioneren, is het ook van groot belang dat er een omvormer voor zonne-stroom wordt gebruikt. Daarmee wordt het zonlicht omgezet in bruikbare energie.

Het is een flinke klus waar vaak meerdere monteurs tegelijk mee bezig zijn. Hierbij zijn de installateurs verscheidene materialen nodig, waaronder de zonnepanelen zelf, een omvormer, een montageframe, de bekabeling, eventuele optimizers, aansluitmaterialen, een ladder en veiligheidsmiddelen. Meestal start een monteur met het aanmaken van het frame op het dak. Vervolgens zullen de zonnepanelen geplaatst worden. Een andere monteur kan op dat moment zorgen voor de omvormer aan de binnenkant van het huis. Ook de bekabeling wordt aangepast.

Panelen geplaatst, wat nu?

Als de installatie voltooid is, hoef je in principe helemaal niets meer te doen. De panelen zijn onderhoudsvriendelijk en kunnen zo’n 25 jaar mee. Wel is het raadzaam om de panelen regelmatig schoon te maken. De regen doet echter haar werk ook wel.

Waarom zonnepanelen laten plaatsen?

Zonnepanelen laten plaatsen biedt veel voordelen. Je kunt namelijk je eigen stroom opwekken en daarmee kun je flink besparen op je jaarlijkse energielasten. Hoeveel stroom er precies wordt opgewekt, hangt af van verschillende factoren. Met de optimizers kun je zelf bijhouden hoeveel je hebt opgewekt. Tegenwoordig zijn er ook apps beschikbaar, waarmee je je actuele opbrengst kunt bekijken. Dat is ontzettend leuk om te zien.

Zonnepanelen laten plaatsen?

Wil je zonnepanelen laten plaatsen? Je kunt een offerte aanvragen voor monteurs bij jou in de regio. Vul daarvoor onderstaand offerteformulier in en je ontvangt direct een overzicht van verschillende monteurs bij jou in de buurt. Je kunt zelf kiezen door wie je zonnepanelen laat plaatsen.

 

[offerteformulier]

 

Hulp nodig?

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We geven je graag betrouwbaar en onafhankelijk advies.

Kiezen voor andere duurzame energie?

Is het voor jou niet haalbaar om panelen te laten plaatsen? Je kunt ook kiezen voor andere vormen van groene energie, waaronder windenergie of biomassa energie.