Groen gas vergelijken

Wil je graag overstappen van duurzame energieleverancier? Start vandaag nog met groen gas vergelijken. Groen gas komt voort uit biogas is een duurzame variant van de gewone aardgas. Daarmee draag je bij aan een beter milieu. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kun je gemakkelijk en snel een nieuwe gasleverancier uitzoeken.


Wat is groen gas?

Veel energieleveranciers vertellen dat zij groen gas leveren. Dat is echter niet altijd waar: de meeste leveranciers bieden namelijk alleen CO2-neutraal gas aan. Dat is gewoon aardgas, maar compenseert men het door bomen te planten. Deze bomen nemen CO2 op en zetten het om naar zuurstof. Echt groen gas komt echter voor uit biogas.

Biogas

Er wordt, net als bij stroom, onderscheid gemaakt tussen groen en niet-groen gas. Biogas is de groene variant en het is de duurzame variant van de grijze variant: aardgas. Biogas is echter veel duurder en is momenteel nog vrij schaars. Het kan nog niet op grote schaal geproduceerd worden. De voorraad aardgas zal echter ooit opraken en daarom moet men ook op zoek naar alternatieven. Biogas is een goed alternatief dat breder uitgesmeerd moet worden.

Anders dan aardgas wordt deze gasvorm geproduceerd uit onder andere groente- en fruitresten, tuinafval, slib en koeienmest. De kwaliteit tussen aardgas en deze duurzame gas verschilt niets van elkaar. Als je groen gas vergelijken gaat, zal je dus meer betalen maar weet je ook dat je gebruik maakt van een duurzame variant. Tijdens koken merk je echter geen verschil. Ook als je je verwarming wat hoger draait, merk je geen verschil. In de basis maakt het namelijk niets uit, alleen de manier van opwekken maakt het wel of niet duurzaam.

De verschillen tussen biogas en groen gas

Tussen de twee varianten zitten een duidelijk verschil. Zo wordt biogas geproduceerd uit middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Het is de milieuvriendelijke variant van de welbekende aardgas. Aardgas kan echter ook bestempeld worden als groen gas, in de vorm van CO2-neutraal gas. Het krijgt daarmee een groen tintje, maar helemaal duurzaam is het niet. Het is en blijft namelijk een fossiele brandstof.

Groen gas vergelijken

Helaas is het voor consumenten nog niet mogelijk om biogas af te nemen. Wel kun je CO2-neutraal gas afnemen bij energieleveranciers. Dit gas komt uit Slochteren (Groningen) of het is geïmporteerd uit Rusland. Alhoewel het niet helemaal groen is, draagt het wel een steentje bij aan de natuur. Met behulp van onze vergelijkingstool kun je groen gas vergelijken van verscheidene gasleveranciers.

Heb je nog vragen?

Heb je hulp nodig bij het overstappen van gasleverancier of twijfel je nog over je keuze? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag met een betrouwbaar en onafhankelijk advies.