Groene energie vergelijken

Betaal jij je iedere maand ook te veel en wil je graag minder maandlasten? Start vandaag nog met groene energie vergelijken. Deze duurzame energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je eigen portemonnee. Gebruik de onderstaande vergelijkingstool, zodat je direct gemakkelijk groene energie vergelijken kunt.


Wat is groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit schone bronnen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld grijze energie, heeft dit geen schadelijke effecten op het milieu. Het wordt dus ook niet opgewekt uit milieuschadelijke stoffen, zoals steenkool, aardgas of aardolie. De fossiele brandstoffen raken langzamerhand ook op, dus overstappen naar groene energie is verstandig.

Het begrip gaat verder dan alleen ‘groene stroom’. Tijdens het proces dat men biomassa vergist, komt er gas vrij. Dit kan worden gebruikt voor groene gas en aardwarmte.

Groene stroom

Als je groene energie vergelijken gaat, is het fijn om te weten wat de verschillen zijn tussen groene en grijze stroom. Er is maar één stroomnet en daar gaat alle stroom door heen, ongeacht of het groen of grijs is. Echter weet je met behulp van de certificaten welk type stroom jij precies gebruikt. Zo bestaat het nationale groencertificatensysteem om aan te tonen welk type stroom een energieleverancier levert. Daarnaast zijn er ook stroometiketten. Op het etiket staat ook op welke manier de elektriciteit wordt verwerkt. Een stroometiket bestaat uit twee varianten: op productniveau (per stroomcontact) of bedrijfsniveau.

Nóg groener?

Er zitten duidelijke verschillen tussen het type waar je voor kiest. Verschillende leveranciers bieden bijvoorbeeld groenere energie aan dan andere aanbieders. Dat hangt ervan af waar het stroom precies vandaan komt en welke investeringen zij doen met de toekomstige productie.

Prijsverschillen

Dat brengt ons ook direct op de prijsverschillen. Als je groene energie vergelijken gaat, zal je wellicht niet altijd voor de goedkoopste kiezen. Als jij graag een energieleverancier wilt met een bepaalde visie, kun je ook daar je keuze op maken. Natuurlijk kan je dan verschillende energieleveranciers weer met elkaar vergelijken, om te kijken wie daarin het voordeligst is. Duurzaamheid komt steeds meer op in Nederland. Alles begint bij jezelf!

Import

Wat ook kan bijdragen aan de prijzen, is of het wel of niet in Nederland is geproduceerd. Vaak heeft Nederland niet de mogelijkheid om alles op te wekken in eigen land. In sommige gevallen wordt het dan ook geïmporteerd vanuit het buitenland. Vooral de Scandinavische landen leveren veel stroom aan Nederland. Hier wekt men elektriciteit op uit waterkracht.

Wil je groene energie vergelijken?

Wil je graag groene energie vergelijken? Met behulp van de bovenstaande vergelijkingstool kun je gemakkelijk en snel diverse energieleveranciers met elkaar vergelijken. Bij sommige energieleveranciers betaal je daarom nét zoveel als voor grijze stroom. Grijze stroom wordt namelijk schaarser, omdat de brandstoffen langzamerhand opraken. Het is dus in veel gevallen niet alleen voordelig, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Heb je toch nog vragen over groene energie vergelijken? Je kunt altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag met je keuze. We geven altijd onafhankelijk en objectief advies op basis van jouw wensen en behoeften.