Aardgas vergelijken

Ben je op zoek naar de goedkoopste aardgasleverancier? Met behulp van onze handige aardgasvergelijker kun je gemakkelijk en snel op zoek naar de goedkoopste leverancier. Aardgas vergelijken was nooit zo toegankelijk. De onderstaande rekentool toont altijd de meest actuele aardgasprijzen, acties en welkomstpremies. Voer alleen even je postcode en geschatte verbruik in en sluit je direct je nieuwe contract af.

Een overzicht met de goedkoopste aardgasleveranciers

Onze handige vergelijkingstool toont standaard de goedkoopste aardgasleveranciers bovenaan. Op basis van je opgegeven gebruik en je woonplaats tref je direct een overzicht met de goedkoopste opties. Je kunt verder zelf nog filteren op verschillende leveranciers, zodat je het helemaal in eigen hand houdt.

Onafhankelijk aardgas vergelijken

De rekentools op onze website zijn 100% onafhankelijk van onze partners. Hier wordt ook streng toezicht op gehouden door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De verschillende vergelijkingstools op onze website voldoen aan de eisen van onafhankelijkheid, correctheid en transparantie. Het overzicht toont een volledig aanbod van de verschillende aardgasleveranciers in Nederland.

Hoe wordt aardgas geproduceerd?

Nederlands aardgas wordt geboord met een boortoren tot een diepte van drie tot vier kilometer. Allereerst wordt het gas gescheiden van zand, water en schadelijke stoffen. Een energiecentrale zal vervolgens de gas verbranden. Hier komt warmte uit vrij en dat wordt opgeslagen. Helaas komt er in dit proces schadelijke CO2 vrij en daarom is het ook grijze energie. Je hebt het echter nodig om je gasfornuis mee aan te krijgen. Ook als je je verwarming aan wilt zetten, zal je hiervoor aardgas moeten gebruiken. Er komen wel steeds meer duurzamere bronnen aan. Dat zal ook wel moeten, want het aantal fossiele brandstoffen raakt op. Men schat dat er aan het einde van deze eeuw geen aardgas meer over is. Zon en wind raakt echter nooit op, dus het aanbod groene energie wordt steeds uitgebreider.

Hoe kun je overstappen?

Overstappen is gemakkelijker dan ooit. Het is als eerste raadzaam om te kijken wanneer je huidige contract afloopt. Als je contract binnen enkele weken afloopt, kun je op zoek naar een nieuwe aardgasleverancier. Met behulp van onze rekentool kun je gemakkelijk aardgas vergelijken. Vul je postcode en verbruik in en vervolgens krijg je direct een helder overzicht met de verschillende leveranciers. Met behulp van de oranje knop sluit jij gemakkelijk en snel je nieuwe aardgasleverancier af. Aardgas vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.

Waarom overstappen?

Waarom zou je aardgas vergelijken en overstappen? Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken. Je kunt namelijk veel geld besparen door jaarlijks over te stappen van leverancier. In sommige gevallen bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar en dat kan erg aantrekkelijk zijn voor je portemonnee. Je kunt je geld dan weer anders besteden, zoals bijvoorbeeld aan een leuke vakantie in een warm land. Dan is je geld veel beter besteed, toch? Je kunt ook overstappen, omdat een andere aardgasleverancier betere service biedt of betere voorwaarden heeft.

Hulp nodig?

Heb je nog hulp nodig bij aardgas vergelijken? Onze klantenservice helpt je graag met onafhankelijk en betrouwbaar advies op basis van jouw wensen en behoeften. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag.