Grijze energie vergelijken

Steeds meer energieleveranciers produceren groene energie. Toch is er ook nog een ruim aanbod grijze energie. Deze variant wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen en raakt langzamerhand op. De manier waarop deze energie wordt verwerkt, is schadelijk voor het milieu. De schadelijke CO2-uitstoot zorgt voor een verandering in ons klimaat. Toch grijze energie vergelijken? Hieronder tref je een overzicht met de goedkoopste energieleveranciers.

Grijze stroom vergelijken

Grijze stroom wordt opgewekt middels verbranding van fossiele brandstoffen. Enkele voorbeelden hiervan zijn steenkool, aardgas of kernenergie. Deze stroom zorgt voor een hoge CO2-uitstoot. Deze voorraden zijn niet oneindig en daarmee wordt het ook steeds schaarser. Steeds meer energiebedrijven zijn dan ook op zoek naar duurzame alternatieven.

Aardgas (grijs gas)

Aardgas, ook wel grijs gas, is een natuurlijk product en is een combinatie van koolwaterstoffen en niet-koolwaterstoffen. Het grootste gedeelte van dit gas bestaat uit methaan, een waterstof. Hoeveel methaan er precies uit het gas wordt gewonnen, is afhankelijk van het gebied waar de aardgas zich bevindt. Ook deze voorraden zijn niet oneindig en is tevens geen duurzame energie.

Waarom nog steeds grijze energie vergelijken?

Grijze energie vergelijken gebeurt nog steeds op grote schaal. Alhoewel Nederland steeds duurzamer wordt, zijn de cijfers nog steeds aardig ‘grijskleurig’. 90% Van de opgewekte stroom is namelijk nog steeds grijs. Als je een nieuw energiecontract afsluiten gaat, kun jij er ook voor kiezen om voor groene stroom te gaan. Dit draagt aanzienlijk bij aan een beter milieu. Helaas blijft aardgas wel volledig bestaan uit grijze stroom. Daar is nog geen alternatief voor.

Snel overstappen

Wil je graag snel overstappen van energieleverancier? Maak dan gebruik van onze handige rekentool. Je kunt hier gemakkelijk en snel berekenen welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Vul hierbij je postcode, huidige energieverbruik en gezinsgrootte in en je ontvangt direct een overzicht met de goedkoopste energieleveranciers.

Waarom overstappen?

Er zijn verscheidene redenen waarom je zou kunnen overstappen. Een goede reden hiervoor kan de prijs zijn, want het kan je enkele honderden euro’s per jaar besparen. Dit is dan ook de meest voorkomende reden waarom mensen overstappen. Betere voorwaarden of een betere service kunnen ook goede redenen zijn voor jou om over te stappen van energieleverancier.

Hulp nodig?

Heb je nog hulp nodig bij het overstappen van energieleverancier of wil je hulp met grijze energie vergelijken? Je kunt altijd contact opnemen met de klantenservice. We helpen je graag met een passend en vrijblijvend advies. Overstappen kun je vandaag nog doen, indien je huidige contract dat toelaat.