Energie vergelijken

Energie vergelijken? Dat is goedkope gas en licht! Vul de onderstaande rekenmiddel / energiekostenvergelijker in en bekijk welke energieleverancier de goedkoopste energie levert. U kunt diverse filteropties gebruiken om uw voorkeuren aan te geven zodat de energievergelijker de best mogelijke aanbiedingen voor u selecteert. Nadat u de beste deal heeft gevonden kunt u gelijk een aanvraag indienen. U ontvangt bevestiging per email. Na de aanvraag heeft u 14 dagen bedenktijd.


Waarom energie vergelijken?

Met energie vergelijken kan je ontzettend veel geld besparen. Je maandelijkse kosten kunnen drastisch naar beneden door jaarlijks te veranderen van energieleverancier. Je kunt namelijk bij het overstappen gebruik maken van verschillende kortingen en welkomstcadeaus. Bestaande klanten krijgen vrijwel nooit korting en daarom is het gunstig om over te stappen, indien je huidige contract dit toelaat. Wees er dus op tijd bij.

Hoe kun je energie vergelijken?

Je kunt energie vergelijken in een paar eenvoudige stappen. Voer als eerste je postcode in, selecteer vervolgens je huidige leverancier, kies je type woning en kies ten slotte met hoeveel mensen je in huis woont. Je ontvangt dan direct een overzicht met verschillende energieleveranciers. Je kunt zelf een keuze maken en je kunt je nieuwe contract direct afsluiten via de oranje knop. Welke leverancier je ook kiest, ook deze leverancier maakt gebruik van de bestaande kabels en leidingen. Dat betekent dat je geen moment zonder gas, water of licht zit. Dat is wel zo’n fijn gevoel. Je bespaart er ook nog eens ontzettend veel geld mee.

Welke energiesoorten zijn er?

Er zijn verschillende manieren hoe energie opgewekt kan worden. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen groene en grijze energie. Eerstgenoemde wordt op een duurzame manier opgewekt, terwijl de grijze variant wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. De prijsverschillen tussen deze twee varianten worden echter steeds kleiner. Dat heeft ermee te maken dat het aantal fossiele brandstoffen steeds minder wordt. Het wordt daarmee schaars en groene energie kan juist gemakkelijker worden opgewekt. Als je energie vergelijken gaat, kun je direct zien om wat voor type het gaat. Er wordt dus direct aangegeven of het gaat om groen of grijs.

Welke typen groene energie zijn er?

Er zijn verscheidene typen duurzame energie waar je uit kunt kiezen. Deze hernieuwbare energie raakt nooit op en wordt verwekt uit duurzame bronnen. Gelukkig zijn de prijsverschillen met de grijze variant de afgelopen jaren flink afgenomen. Enkele vormen zijn: zonne-energie, windenergie, waterkrachtenergie, biomassa, groen gas en CO-2 neutraal gas.

De grijze varianten van energie

De grijze variant wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen. Je kunt hierbij denken aan aardgas, kolen of aardolie. Door het te verbranden komt er CO2 vrij en helaas is dat schadelijk voor het milieu. Bovendien raken deze brandstoffen op en zullen mensen steeds afhankelijker worden van het duurzame alternatief. Enkele vormen zijn: kernenergie, aardgas en steenkolen.

Aandacht voor duurzame energie

Als je energie vergelijken gaat, is het raadzaam om ook écht te kijken naar de duurzame variant. De Nederlandse overheid probeert dit ook te stimuleren. Zij hebben doelen gesteld om de CO2-uitstoot zo veel mogelijk te verminderen. Je herkent de duurzame variant dan ook aan de labels. Energieaanbieders tonen dat onder andere met de labels. Meer informatie staat in de energievergelijker.

Heb je nog vragen over de verschillende energievormen of heb je vragen over onze vergelijkingstool? Ook als je graag vrijblijvend advies wilt, kun je contact met ons opnemen.