Eneco verkoopt helft windpark aan Amsterdamse Haven

Energieleverancier Eneco heeft de helft van haar windpark die gesitueerd is in de Amsterdamse haven verkocht aan het Amsterdamse havenbedrijf. De capaciteit van de windmolens kan 15.000 huishoudens voorzien in hun energiebehoefte. De windenergie zal worden gebruikt voor huishoudens en bedrijven in de buurt.

Goedkopere windstroom voor grootverbruikers

Vooral grootverbruikers in de haven kunnen de windstroom goed gebruiken. Dit is vooral een uitkomst voor de grootverbruikers wanneer het aanbod de vraag overstijgt. In dat geval kunnen ze de temperatuur verlagen in hun vrieshuis waardoor ze besparen op hun energiekosten. Eneco en de haven willen hiervoor een softwareplatform bouwen om de vraag en het aanbod aan windstroom op elkaar af te kunnen stemmen. De transitie naar duurzame energie in Amsterdam kan zo versneld worden.

Nieuw softwareplatform voor vraag en aanbod

Wanneer het aanbod groter is dan de vraag dan kan de haven de windstroom tijdelijk opslaan. Dit zal de vraag naar accu’s voor huishoudens verkleinen. Ook zal de goedkopere windstroom een voordeel zijn voor de omliggende bedrijven waardoor zij hun kosten kunnen verlagen. Er is goedkeuring verleend voor tien nieuwe windmolens in de haven. Maar Eneco zal hier niet in investeren dit gebeurt door een andere partij. Wel ziet de haven graag dat de andere windparken kunnen toetreden tot het open platform die als een marktplaats fungeert voor duurzame energie.

Herkomst groene stroom belangrijk voor consument

De energieleverancier merkt dat huishoudens en bedrijven graag de herkomst van hun stroom willen weten. Steeds meer huishoudens vinden het belangrijk dat hun groene stroom ook echt opgewekt is in Nederland. Zo kunnen consumenten bij een aantal energieleveranciers zelf hun energiebron kiezen. Dit kan een windmolenpark zijn in de polder maar ook in de provincie Zeeland. Op die manier vergroot je het onderlinge besef dat je gezamenlijk meewerkt aan het verduurzamen van het milieu.

Groene stroom vergelijken op herkomst op GasWaterLicht.nl

Eneco windstroom vergelijken met de rest van het aanbod? Klik dan op duurzaam daar heeft u dan ook nog eens de keuze om voor 100% Nederlands of 100% Europees te gaan. In beide gevallen wordt u dan de goedkoopste Nederlandse groene energieleverancier getoond of de goedkoopste energieleverancier met buitenlandse groene stroom. De beste aanbiedingen zullen van laag naar hoog worden getoond in onze Energievergelijker.

4.1/10 - (71 stemmen)