Besparen op verlichting

Gas en water besparen zorgt voor verlaagde kosten voor gas en water maar ook het besparen op uw verlichting kan een duit in het zakje doen. Iedereen weet dat een ouderwetse gloeilamp veel energie verbruikt daarom zijn er de laatste jaren LED lampen en zuinige spaarlampen op de markt gebracht. 

Simpel besparen op uw verlichting

Om te besparen op uw verlichting kunt u natuurlijk op een eenvoudige manier veranderingen aanbrengen. U gebruikt verlichting in ruimten waar u verblijft zoals in de woonkamer. De overige ruimten daar kunt u de verlichting gewoon uit laten. Loopt u naar de keuken dan doet u meestal de verlichting even aan en dan weer uit. Op die manier bespaart u al energie, verder kunt u alle gloeilampen vervangen voor zuinige led verlichting en of een spaarlamp.

Led lampen schelen enkele tientjes per jaar op uw energierekening

Stel u heeft s’avonds 4 sfeerlampen aan in de woonkamer en uitgaande van een gloeilamp van 40 watt kost dit u per jaar €80 (6 uur per dag). Vervangt u deze voor zuinige led lampen die 4.8 watt per stuk verbruiken dan betaalt u per jaar nog maar €9. Dat is dus een besparing van €71 op uw energiekosten. Ook stoot u hiermee veel minder CO2 uit. De exacte prijzen hangen natuurlijk af van de prijs die u betaalt voor energie aan uw energieleverancier.

Halogeenlampen nemen veel meer energie

Led verlichting is te koop in allerlei soorten: zo is de ene ledlamp dimbaar en de andere weer niet. De spaarlampen verbruiken toch iets meer dan de ledlampen maar zijn daarentegen wel weer goedkoper in aanschaf. De led verlichting zal op den duur ook de halogeenlampen gaan vervangen omdat halogeenlampen veel meer energie verbruiken. Laat u dan ook niet misleiden wanneer er op de verpakking van uw halogeenverlichting staat dat ze zuinig zijn want dat is niet het geval.

TL verlichting weinig sfeervol en energievreters

Ook TL verlichting verbruikt veel energie maar hier is ook een zuinige variant van. Zo is een T5 lamp een stuk zuiniger dan een T9 lamp. TL verlichting word meestal gebruikt in kantoren en grote gebouwen, u ziet ze niet snel in een woning waar het als sfeerverlichting dient. Omdat de Led markt zich blijft vernieuwen is er onderhand ook al zuinige ledverlichting in TL buizen te koop. Wanneer u als kantoor moet bezuinigen is het dan ook niet verkeerd om eens te kijken naar TL ledlampen. U kunt hiermee ook al veel energiekosten besparen.

Ledlamp duur in aanschaf maar positief voor uw energiekosten

Welke soort ledverlichting u ook kiest feit blijft wel dat de aanschafprijs duurder is maar u zult dit terugzien in een lagere energierekening. Een ander voordeel van ledlampen zijn dan ook de levensduur zij gaan namelijk erg lang mee in tegenstelling tot de huidige spaarlamp. Gas Water Licht besparen kan tevens door gas en licht te vergelijken. De goedkoopste energieleverancier voor uw adres zetten wij altijd bovenaan. Overstappen is gratis op GasWaterLicht.nl.

4.6/10 - (84 stemmen)