Besparen op gas en licht in de schuldsanering

Ook consumenten die in de schuldsanering zitten kunnen besparen op gas en licht. Een consument met schulden kan een beroep doen op de wet Schuldsanering. Zij zullen eerst worden getoetst. Dat houdt in dat hun financiële plaatje in kaart wordt gebracht. Bent u terecht gekomen in de schuldsanering? Dan is dat al vervelend genoeg. Het brengt namelijk veel stress met zich mee, het betalen van de vaste lasten terwijl u veel schulden heeft.

Hoeveel heeft u te besteden?

Er begint een periode waarin u echt op de kleintjes moet letten. Schuldenaren hebben te maken met een bewindvoerder, de bewindvoerder ziet erop toe dat alles netjes wordt betaald. U krijgt een bedrag waarmee u uw dagelijkse boodschappen kunt betalen. Dit wordt ook wel het vrij te laten bedrag genoemd. Een deel wordt voor de vaste lasten gebruikt, en de rest gaat naar de schuldeisers.

Besparen op gas en licht in de schuldsanering kan best

Als u in de schuldsanering zit kunt u ook een ontheffing aanvragen voor de gemeentelijke belastingen. Dit wordt na een toetsing kwijtgescholden. Uw energielasten zult u wel moeten blijven betalen. Daarom is het ook zaak om zoveel mogelijk gas en licht te besparen. Zet niet overal de verlichting aan, en verbruik zo min mogelijk warm water en stroom.

Verlaag uw gaskosten die zijn het duurst

Daarmee kunt u uw energielasten al met een paar honderd euro verminderen. Wist u dat u het beste eerst water kunt koken in uw waterkoker en daarna uw eten kunt koken? Dat scheelt weer aan gaskosten. Er zijn handige zandlopertjes te koop die u kunt plaatsen in de douche. Als u start met douchen draait u de zandloper om. En in de tussentijd kunt u zich wassen en vlak voordat de zandloper leeg is kunt u uw douchebeurt eindigen.

Recht op toeslagen zodat uw vaste lasten verlaagd worden

Als u in de schuldsanering zit dan heeft u ook waarschijnlijk ook recht huur en zorgtoeslag. Bereken uw toeslagen op de site van de belastingdienst. Het is het beste dat u zich zoveel mogelijk inspant om te besparen. U kunt op meerdere punten besparen. Pak uw telecom rekeningen er maar eens bij. Want u kunt besparen op uw tv abonnement en uw telefoon abonnement. Het beste is dan te kiezen voor een sim only voor uw mobiel. En de extra zenders kunt u dan het beste afzeggen.

Overstappen naar een goedkope energieleverancier is besparen

Als u besluit over te stappen naar een goedkopere energieleverancier, dan dient u uw bewindvoerder wel op de hoogte te brengen. U draagt zelf zorg voor de betaling van de vaste lasten maar de bewindvoerder moet weten van eventuele veranderingen. Dit is de informatieplicht die u heeft. En elke €100 die u bespaart is weer een extra aflossing op uw schulden.

Bespaar een paar honderd euro per jaar

Dus zorg ervoor dat uw energielasten zo laag mogelijk blijven. Stap elk jaar over met gas en licht. U bespaart zo elk jaar weer een paar honderd euro. Voordat u het weet bent u schuldvrij en kunt u in de toekomst weer zorgeloos vooruit. Starten met gas en licht vergelijken? Neem dan uw huidige energierekening bij de hand. Vindt in een paar minuten de goedkoopste energieleverancier.

 

 

7.1/10 - (121 stemmen)