Bespaar op je energiekosten met led spots

Wanneer je je huis aan het verbouwen bent, of een deel van je huis, dan is het altijd verstandig om voor je gaat klussen goed na te denken over alle factoren. De kans is immers groot dat je niet alleen aan het verbouwen slaat om het huis er mooier uit te laten zien. Je wilt besparen op je energiekosten en zo je huis meer duurzaam maken.

Dit verduurzamen kun je op verschillende manieren doen: je kunt betere isolatie gebruiken, driedubbel glas plaatsen in plaats van dubbel glas en overstappen op zonnepanelen. Maar ook de kleinere dingen kunnen een groot verschil maken. Gebruik bijvoorbeeld led inbouwspots en led opbouwspots in plaats van gewone verlichting.

Wat zijn de voordelen van led verlichting?

Led verlichting heeft tal van voordelen. Om te beginnen zijn led lampen enorm energiezuinig. Wist je dat deze lampen tot wel 95% minder energie verbruiken dan halogeenlampen? Dat kan dus flink in de papieren lopen. Daarbij worden led lampen niet warm en gaat er minder energie verloren.

Bovendien gaan led inbouw- en opbouwspots veel langer mee. De gemiddelde halogeenlamp gaat, met 1.000 branduren per jaar, maar 1 jaar mee. Led inbouw- en opbouwspots hebben, bij hetzelfde aantal branduren, een levensduur van maar liefst 10 tot 25 jaar!

Led inbouw- en opbouwspots zijn wellicht wat duurder in de aanschaf, maar dat verdien je dus ruimschoots terug door de energiekosten-besparing.

Led verlichting is niet meer klinisch en koud

Een (oud) vooroordeel over led verlichting is dat het klinisch en koud zou zijn. Dat led verlichting in huis ervoor zorgt dat je alsnog het gevoel hebt in de wachtkamer bij de tandarts te zitten. Maar dat is gelukkig niet meer zo.

Led verlichting is tegenwoordig in verschillende kleuren wit te verkrijgen. Daarbij is nu ook dimbare led verlichting beschikbaar. Zo kun je precies die sfeer in huis creëren die past bij jou en je interieur.

Rate this post