Bepaal zelf de hoogte van uw eindafrekening gas en licht

Zelf de hoogte bepalen van uw eindafrekening gas en licht? Dat kan! door nu alvast rekening te houden met uw verbruik. Eigenlijk kunt u dat het beste het hele jaar door doen. Op die manier wordt er voorkomen dat de kosten voor en gas licht te hoog worden. Een hele warme zomer hebben we niet gehad en theoretisch gezien is de zomer ten einde. Nog een aantal weken en we gaan meer gas verbruiken. Door heel simpel een aantal trucs toe te passen kunt u uw eindafrekening verlagen.

Bespaar op gas want dat is duurder

Voor gas moeten we het meeste betalen omdat we daar meer van verbruiken dan energie. In de zomer wordt de verlichting pas later aangezet. En gas verbruiken we niet zoveel want het is warm genoeg. Maar met de herfst en de winter in aantocht is gas en licht besparen een must. Dus spreek af met de rest van het gezin dat de thermostaat standaard op 20 graden blijft. Leg ze ook uit dat elke graad die omhoog wordt gedraaid jullie €50 per graad kost. Dit is wel op jaarbasis dus als het echt koud is dan kan de thermostaat gerust een graadje hoger gezet worden.

Verbruik slimmer gas en minder

Als het gemiddelde van 20 graden aangehouden wordt gedurende de winter, dan wordt er minder gas verbruikt. De verlichting kan aangezet worden in de woonkamer omdat daar de meeste tijd wordt doorgebracht. Maar in de overige kamers hoeft de verlichting niet aan of wel? En denk eens aan de standby knop op de televisie en andere apparaten. Zet ze helemaal uit dus niet meer in de standby stand. U zult zien dat het energieverbruik minder wordt. Een stekker die in het stopcontact blijft zitten blijft energie verbruiken.

Al bespaard? Dan ontvangt u een lagere eindafrekening

Met deze toepassingen weet u zeker dat u niet te maken krijgt met een te hoge eindafrekening. U bepaalt dus zelf ongeveer de hoogte van de eindafrekening. U betaalt elke maand vooruit op uw gas en licht verbruik. Aan het einde van het jaar maakt de energieleverancier de totale kosten op. En eigenlijk is het heel simpel: teveel verbruikt? Dan moet u bijbetalen en uw voorschotbedrag wordt verhoogd. Maar heeft u de besparingstips toegepast? Dan krijgt u geld terug en wordt uw voorschotbedrag juist verlaagd.

Gas water licht vergelijken

En als het voorschotbedrag verlaagd wordt dan nog kunt u gas water en licht vergelijken. Pak het verlaagde verbruik erbij en zoek naar de goedkoopste gas en licht aanbiedingen. Bekijk de top 5 goedkoopste gas en licht en hoeveel scheelt het ten opzichte van uw huidige bedrag? Waarschijnlijk een paar honderd euro op jaarbasis. Door te wisselen van energieleverancier pakt u toch snel zo’n €450 per jaar. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat u nu betaalt. Probeer het maar eens en start een prijsvergelijk gas en licht en bespaar geld.

4.1/10 - (96 stemmen)